DINAMO

Nikola Jurčević ima pet nezamjenjivih igrača

15.01.2004.
u 00:00
Mnogo će toga ovisiti o formi Ivana Bošnjaka, možda će se zbog njega mijenjati i sustav igre
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Sudeći po prvim, testovima, Dinamovi su nogometaši i u zimskoj stanci dobro trenirali. Za razliku od nekih prijašnjih priprema kad su prve dane trošili na skidanje viška kilograma i hvatanje kondicije, sada plavi nemaju tih problema. Od prvog dana izgledaju spremni za borbu za mjesto u momčadi koja bi trebala uhvatiti Hajdukova tri boda prednosti.

A kako će ta momčad izgledati? Teško je, bez ijedne utakmice, dobiti bilo kakve obrise.

- Svi kreću od nule, zasad nitko nije u prednosti - klasična je trenerska izjava na početku priprema, pa se njome poslužio i Nikola Jurčević. Ipak, ni on ne može sakriti da je pola momčadi već poznato. Točnije, pet je mjesta popunjeno već prije početka priprema.

Prvo - Andre Mijatović i Goce Sedloski siguran su dvojac u zadnjem redu, drugo - Jasmin Agić je nezamjenjiv na sredini travnjaka, kao što je, dakako, i Niko Kranjčar neupitan na mjestu polušpice. Treće - bude li potpuno zdrav, i Branko Strupar je siguran u prostoru pred protivničkim vratima. Za ostalih šest mjesta vodit će se velika bitka.

Osim što za vratarsko mjesto konkuriraju Turina, Šarlija i Jozić, zanimljivo će biti popunjavanje posljednjeg mjesta u obrani. Cesar i Drpić zasd su još u prednosti, ali ne i nedostižnoj, pred Lapićem i Bašićem. Uz Agića u sredini će vjerojatno igrati netko iz dvojca Tomić - Štrok, tu je i Poldrugač, koji bi mogao pomoći i u obrani. Edinu Mujčinu i Damiru Krznaru na lijevom je boku novi konkurent Hrvoje Čale. Mnogo će toga ovisiti o formi Ivana Bošnjaka, on je, naravno, najveća Jurčevićeva zagonetka. Jer, može igrati na desnom boku - za to mjesto konkuriraju još Bartolović, Jurić i Ćosić - u polušpici, špici... Dakle, samo o njegovu raspoloženju na pojedinoj poziciji ovisit će i sudbina suigrača, pogotovu velikih maksimirskih nada Zahore i Da Silve. Nije isključeno da će Jurčević zbog Bošnjaka odlučiti mijenjati i sustav igre. Primjerice, momak se, kako sam kaže, najbolje snalazi u 4-4-2 sustavu. Njegove bi zadaće tada bile manje defenzivne od Mikićevih jesenas, rupu bi pokrio još jedan igrač u zadnjem redu.

- Na proljeće nas čeka još mnogo utakmica, trebat će mi 25 konkurentnih igrača, da uvijek mogu računati na kvalitetne zamjene - poželio je Jurčević.

Tomo NIČOTA

Pogledajte na vecernji.hr