DINAMO

Nikola Jurčević moli za ostanak Ivice Olića

23.06.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - I dok Mariborčani nemaju ništa protiv Dinama koji im stoji na putu do sljedeće runde kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka, u Maksimiru nisu baš presretni što ih čekaju "violice".

- Maribor je neugodan suparnik, koji je već igrao u Ligi prvaka i koji je tada i te kako namučio Nijemce. Nema dvojbe da nas čeka ozbiljan suparnik - rekao je nakon nyonskog ždrijeba izvršni dopredsjednik modrih Zdravko Mamić.

Mamić je oprezan, jer kao jedan od osnovnih ciljeva ove sezone je prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka, koje u slučaju da se ne uđe u "ligu bogataša" najmanje nudi dvije utakmice Kupa Uefe. Zna Mamić i da će Bad Blue Boysi okupirati Ljudski vrt, te da će Uefa kroz posebne naočale gledati ponašanje Dinamovih navijača. Izvršni dopredsjednik puše na hladno, jer će mladi strateg Nikola Jurčević u tu bitku s i te kako izmijenjenim društvom u odnosu na ono koje se popelo na vrh našeg nogometa.

Tomislav Butina, Boško Balaban, Silvio Marić i Kristijan Polovanec su napustili klub, to bi sljedećih nekoliko dana trebali učiniti i Mihael Mikić i Mario Jurić. Upitnik stoji i uz ime Ivice Olića. Nogometaš kojeg neuspješno već dva ljeta pokušavaju transferirati u neki europski klub i te kako je bitna karika za ambicije kluba. Nikola Jurčević uglavnom šeće do Kamenitih vrata, gdje će zapaliti svijeću za Olićev ostanak.

Jurčević je već otkrio da će igrati u rasporedu 3-4-1-2, rezervna opcija je 4-4-2. Na vratima će biti Turina, užu obranu će najvjerojatnije činiti Sedloski, Smoje i Drpić, desni i lijevi bok su problematični.

Zasad je tu mladi Ćosić, tu poziciju može pokriti i Poldrugač, a nije tajna da modri gledaju tamnoputog Nizozemca Mustaphu, kojem je istekao ugovor u Vitesseu. Na lijevoj strani je problem koji se pokušava riješiti mladim reprezentativcem Pranjićem iz Osijeka. No, to može odigrati kvalitetno i Edin Mujčin.

Agić je nezamjenjiv u srednjem redu, uz njega će najvjerojatnije igrati Štrok, ispred njih Kranjčar.

Nije problem ako se ta dva igrača i zamijene, jer Štrok ima odličan pas.

U vršku napada će kao prvi napadač, ako ostane, biti Olić, a Mitu, Da Silva i Zahora borit će se za jedno mjesto.

Tu su još i Kwedi i Tomić, povratnici iz Zaprešića, niz mladih igrača.

Modrima je interesantan i Lovrek.

IGOR FLAK

Pogledajte na vecernji.hr