VELIKA KARIJERA

Pilić: Đoković može prestići Federera po broju osvojenih Grand Slamova

Foto: Reuters/PIXSELL
Pilić: Đoković može prestići Federera po broju osvojenih Grand Slamova
15.07.2015.
u 09:34
- Ne znam koliko će još Grand Slamova osvojiti, a ne zna ni Novak, to zna samo Bog. Moje mišljenje je da može stići Rogera Federera, koji je osvojio 17, dok je Novak stigao do brojke od devet - rekao je Pilić
Pogledaj originalni članak

Slavni hrvatski tenisač Nikola Pilić (75) pun je hvale na račun Novaka Đokovića koji je nedavno osvojio Wimbledon. Pilić smatra da prvi tenisač svijeta može prestići i Rogera Federera po broju osvojenih turnira, koliko se to god činilo teško.

- Ne znam koliko će još Grand Slamova osvojiti, a ne zna ni Novak, to zna samo Bog. Moje mišljenje je da može stići Rogera Federera, koji je osvojio 17, dok je Novak stigao do brojke od devet. To u ovom trenutku izgleda velika razlika, ali siguran sam da će Nole još nekoliko godina biti na ovom nivou. Svi parametri upućuju na to da će imati dugu i uspješnu karijeru. On ne predstavlja samo sebe već i Srbiju, što prelazi sportske okvire - rekao je Pilić, prenosi Kurir.

Pilić napominje da Đoković ima iznimnu mentalnu snagu.

- Izuzetno je psihički jak jer bi se malo tko mogao oporaviti poslije poraza u finalu Roland Garrosa i samo mjesec i pol kasnije osvoji Wimbledon, i to na potpuno drugačijoj podlozi. On je izgubio u Parizu samo što je dan za danom igrao polufinale i finale, a to je prilično iscrpljujuće. Da je imao samo jedan dan pauze, sve bi bilo drukčije i uvjeren sam da bi osvojio i Roland Garros - zaključio je Pilić.

>> Bekhend bih zadržao svoj, 
servis uzeo od Karlovića i 
forhend od Đokovića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IV
ivanjoksimovic
10:54 15.07.2015.

Nakon ovog US Opena, Novak bi trebalo da bude u vrhu jos 3 godine. To nas dovodi do cifre od 13 GS. Ako Novak uzme 6, sto je prilicno realno sa ispod 50% iskoriscenih sansi, Novak ce u svojoj 31 godini imati 15 GS titula, cime bi prestigao Nadala i Samprasa i postavio se na 2. mesto iza Federera. Nakon toga, ostaje mu jos 3 do 4 godine tenisa, i nekih 15-ak GS. Neka u tom periodu na misice izvuce jos 2 titule, izjednacice se sa Federerom. Po meni je ovo realno. Vecina komentatora je i vise optimisticna, ali nije lako uzeti GS. Pored toga, Novak vec sada ima veci broj mastersa, a do kraja karijere uzece ih bar jos 15. Jedina stavka u kojoj ce tesko prestici Federera je broj titula na turnirima 500 i 250 serije, sto mu i ne treba pa ih i ne igra, kao i broj nedelja na vrhu liste zasta mu fali jos nekih 150. Mada, ako zaista bude u vrhu jos 3 godine, i u tom periodu 2 godine bude konstantno prvi, ozbiljno ce se pribliziti Federeru, a mozda ga i po tome prestici. U svakom slucaju rano je prognozirati. Tek na kraju Novakove karijere ce se vedeti da li je postao kralj umesto trenutnog kralja tenisa.

PE
peugeot
12:54 18.07.2015.

Nikola-Niki Pilic, ta legenda jugoslovenskog tenisa! Nekad, na kraju dnevnika na radio vijestima spiker bi rekao gdje se sad nalazi i na kojem turniru igra nas Pilic. Sta mu je sa onim sportskim dvosjedom mercedesom kojeg je prodao prijatelju jer mu je ovaj "probio glavu" da mu ga proda? Znam da ga sad trazi svuda bi taj isti ponovo kupio. Ali dokle je u tome stigao, trebalo bi ga pitati. Pilic je aktivno igrao, a imao je 38 godina! Sto se tice "Jokera" taj miljenik Pilica i ljudi iz bivse yu on ce daleko dogurati ukoliko ga zdravlje bude dobro sluzilo.