ADUT BIJELIH

Nikola Vlašić: Ne želim nikamo iz Hajduka, što ću vani tako mlad...

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Nikola Vlašić: Ne želim nikamo iz Hajduka, što ću vani tako mlad...
09.05.2015.
u 17:38
Počeo je s Tudorom, pa su došli i otišli Poklepović i Vučević, a sezonu zaključuje s Vukasom
Pogledaj originalni članak

Bicikl je standardan, Joško Vlašić uvijek ga ima na nosaču automobila. Već godinama ruta mu je ista, Nikolu doveze na trening pa ode biciklom na vožnju Marjanom.

Vukas nas je digao

– Moram trenirati, organizam mi je na to naviknut – objašnjava Joško Vlašić.

Biciklizam je u drugom planu kada počne razgovor o Nikoli i nogometu.

– Ove sezone napravio je iskorak – kaže otac Joško.

A Nikola, 17-godišnji momak, sjeo je s nama na kamenu klupicu na splitskoj rivi i razgovarao o svim detaljima posljednje sezone, o utakmici s Osijekom...

– Bili smo potonuli psihički, ali Vukasovim dolaskom smo se digli. Znam, sad ćete govoriti o Zadru i porazu, ali to se dogodilo, nije to prava slika Hajduka. Vidjet će se to u utakmici s Osijekom. Siguran sam da ćemo igrati u Europi – kaže Nikola.

Za klinca kojem je ovo prva seniorska sezona prilično je kritičan. Valjda to tako ide s Vlašićima, ta sportska obitelj naučila je na uspjehe.

– Nisam zadovoljan svojom igrom ove sezone. U početku su me stisnule ozljede pa nisam pokazao što sam mogao. Sada sve to izgleda nekako bolje, ali statistika mi nije baš najbolja, nedostaju mi asistencije i golovi. Kada je poboljšam, sve će ići svojim putem. Vjerujem da će se to dogoditi već do kraja ove sezone.

Igor Tudor ga je nenadano, još na početku sezone, postavio u prvu momčad. I onda je krenulo.

– Bilo je naglo, ali takav je nogomet, ne smije biti iznenađenja. Mladi igrači sada brzo ulaze u vatru, a onaj tko se ne može s time nositi ne treba igrati.

Ove sezone promijenio je već četiri trenera. Tudor je slovio za dugoročno rješenje, ali je došao Poklepović, najstariji trener u Europi, da bi ga zamijenio sportski direktor Vučević, a sezonu sada zaključuje Vukas.

– Od svakog sam nešto naučio. Treba biti prilagodljiv. Naravno da tako česte promjene nisu dobre, svaki trener ima svoje ideje.

Blanka je uvijek pozitivna

Otkako se pojavio na sceni oko njega se vrte strani klubovi. Hajduk u posljednje vrijeme samo i prodaje mlade igrače poput Vlašića. Što se njega tiče, on bi ostao u Poljudu što dulje.

– Želim ostati u Hajduku i razvijati se kao igrač. Što ću vani tako mlad. Nema bolje prilike za razvoj od Hajduka i naše lige. Nikamo mi se ne žuri.

Pod posebnim je povećalom zbog slavne sestre Blanke. Možda mu je to više uteg nego olakotna okolnost.

– U početku su me svi doživljavali kao Blankina brata, bilo je to teško. Sada sam postao Nikola Vlašić, puno se bolje osjećam kada čujem to, a ne Blankin brat. U obitelji stalno pričamo o sportu, a Blanka je uvijek najpozitivnija od svih. Što god se dogodi, kaže da će biti dobro. Pozitivan je i Jole (tata Joško - op. a.), ali on, i kad je sve dobro, traži greške – kaže Nikola

Nedavno nam je o Vlašiću biranim riječima govorio i izbornik reprezentacije do 19 godina Ferdo Milin. Na sceni je talentirana generacija. I u Dinamu ima dragulja, poput Ćorića, o kojima bruji nogometna Europa.

– Svaka im čast, neka se razvijaju i, kao i ja, sami izaberu svoj put – zaključio je Nikola Vlašić.

>> Nikola Vlašić potpisao novi ugovor, ostaje u Hajduku do ljeta 2017.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
10:12 10.05.2015.

Ko da će neko nešto tebe pitati čim dođe neka bolja ponuda odeš ti van !!!!!