ISLAND Suparnik naše reprezentacije nije za podcjenjivanje

Nikome nije bilo lako u Reykjaviku

01.09.2005.
u 17:09
Pogledaj originalni članak

Današnja, Kranjčarova reprezentacija u nekoliko je prigoda pokazala da u sebi nema poznati hrvatski sindrom, podcjenjivački pristup suparniku. Nije valjda došao dan u kojem će sama demantirati sve što je dosad lijepo i dobro napravila. Jer, Island, s kojim će se u subotu Hrvatska sučeliti, nikako nije momčad za naš lako ćemo pristup.

Rezultati ni(su) mjerilo
Doduše, kad pogledamo dosadašnje rezultate Islanda u ovim kvalifikacijama, dojam je da će Kranjčarove trupe lako ohladiti gejzire. Naime, Island je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj dosad kao domaćin odigrao četiri utakmice. Tri je izgubio, iz Reykjavika puni su plijen odnijeli Bugari, Šveđani, pa i Mađari. Jedinu pobjedu Island je ostvario protiv Malte. Tako se oprostio od ambicija da ode u Njemačku, ali to ne znači da će nešto promijeniti u svom pristupu. Uostalom, i izbornik Asgeir Sigurvinsson ustvrdio je da će protiv Hrvatske tražiti pobjedu, da žele u toj utakmici bar malo ublažiti loš dojam koji su ostavili tijekom dosadašnjih kvalifikacijskih utakmica.

 Island će biti napaljen, ne zato da bi bodom ili pak pobjedom pomogao Švedskoj da se nađe na prvom mjestu naše kvalifikacijske skupine nego zato što sjevernjaci jednostavno uvijek igraju punom snagom. A mogu biti jako neugodni. Uostalom, u kvalifikacijama za SP u Japanu i Koreji pobijedili su Sjevernu Irsku i Češku, a s Bugarskom su remizirali. U kvalifikacijama za Euro 2004. kao domaćini su remizirali s Nijemcima.
 Dolazak Hrvatske nudi im mogućnost za popravak dojma u ovim neuspješnim kvalifikacijama.

Jači nego u Zagrebu
Za razliku od susreta u Zagrebu koji je Hrvatska dobila 4:0, Island će nam sučeliti i svog najboljeg nogometaša. Eidur Gudjohnsen odličan je igrač, ali i posebno važan za tu reprezentaciju. Igrač koji je vuče, donosi joj samopouzdanje. A i bez njega nije Kranjčarovim snagama bilo jednostavno probiti Island.

 Izbornik Sigurvinsson neće iznenaditi naš stručni stožer, ne očekuju se velike pretumbacije u sastavu koji igra u standadnom 4-4-2 rasporedu. Uz hladno vrijeme na koje se naši svakako moraju pripremiti, očekuje se da će Sigurvinsson postaviti prilično zatvorenu varijantu. Uostalom, njihovo je najjače oružje protunapad, u takvoj igri Gudjohnsen ima veliku slobodu pa je posebno opasan i nepredvidiv. Da ne bi prosula dosadašnji učinak, Hrvatska na Islandu mora biti jako dobra da bi pobijedila.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr