TIN SRBIĆ:

Nisam još počeo sanjati nove snove, ali bit će ih

Nisam još počeo sanjati nove snove, ali bit će ih
19.12.2021.
u 21:00
Tin Srbić proglašen je najboljim sportašem Zagreba, a ozbiljan je kandidat i za najboljeg sportaša Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Tin Srbić zasigurno se bolje snalazi u gimnastičkom trikou nego u odijelu. A odijelo mu je itekako potrebno na kraju godine, kada počnu razna proglašenja.

Tin je u svoje vitrine u petak pospremio dvije vrijedne nagrade – proglašen je najboljim gimnastičarom Hrvatske, ali i najboljim sportašem Zagreba.

Još su dvije nagrade u igri, jer kandidat je za najboljeg sportaša Hrvatske i za najboljeg sportaša u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Moram se naviknuti na svečane krajeve godine, a, iskreno, jedna mi je od dražih nagrada ova od mog Saveza, od ljudi koje poznajem cijeli život, s kojima radim cijeli život, s kojima treniram, natječem se... Da od njih dobijem nagradu... Jako mi je draga. Ništa, idemo dalje po ostale – rekao je Tin.

Za njega nema previše odmora jer mora složiti i uvježbati novu vježbu za 2021. godinu, u kojoj ga čekaju Europsko i Svjetsko prvenstvo.

– Odmorili smo se nakon Tokija i trener i ja. Trenutačno sam u jakom trenažnom procesu. Puno radimo, puno treniramo jer moramo dovesti nove elemente i novu vježbu do neke razine sigurnosti, da se mogu i natjecati, a to je nekako i najizazovniji dio.

Vjerujem da ćemo uspjeti i da će iduća sezona biti dobra – istaknuo je.

Osvajanjem srebrne olimpijske medalje u Tokiju snovi su mu se ostvarili. Ima li nekih novih snova?

– Nisam ih još počeo sanjati, ali vjerujem da ću se, kad uspijem svladati tu novu vježbu i kad se budem osjećao malo sigurnije, prebaciti na Pariz i krenuti i na taj put – zaključio je Tin.

Njegov trener Lucijan Krce nije čovjek koji puno govori, ali ovako se osvrnuo na proteklu sezonu:

– Kako god, i Tin i ja sretni smo s ovom sezonom. U sportu uvijek može bolje, tako su nas učili odmalena, ali ovo je fantastična godina i, iskreno, nisam se nadao nečemu ovakvom kada sam počinjao kao trener.

Velike su promjene u novom pravilniku i treba se tome prilagoditi. Vježbe se uglavnom slažu element po element godinama, kao lego-kockice, a sada nemamo toliko vremena – rekao je Krce. 

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.