US OPEN

Nishikori lomio Raonića i dva i pol sata nakon ponoći

Foto: Press Association/Pixsell
Nishikori lomio Raonića i dva i pol sata nakon ponoći
03.09.2014.
u 09:01
Bit će vatreno - U četvrtfinalu sastaju se Đoković i Murray. Prije dvije godine, u finalu, uspješniji je bio Škot
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković protiv Andyja Murraya i Stanislas Wawrinka protiv Keija Nishikorija, prva su dva četvrtfinalna para na US Openu. I dok su se prva trojica očekivala, Japanac Nishikori napravio je poprilično iznenađenje izbacivši šestog tenisača svijeta Miloša Raonića.

Nole bez izgubljenog seta

Ljubičićev učenik dva je puta imao set prednosti, ali Japanac je četvrti i peti set odigrao na visokoj razini. Odlično je servirao i nije dopustio suparniku nijednu priliku za break. Nakon četiri i pol sata velike borbe, u dva sata i 26 minuta poslije ponoći po lokalnom vremenu (izjednačen je rekord po kasnom završetku susreta), pobijedio je sa 4:6, 7:6 (4), 6:7 (8), 7:5, 6:4. Raoniću nije pomoglo ni 86 vinera, uključujući i 35 asova.

Godinu dana stariji Nishikori (24) sad vodi protiv Raonića (23) s 3-1 u pobjedama. Njemu je to bila 14. pobjeda u karijeri protiv igrača iz Top 10, prva na US Openu nakon 2008. godine kada je nadvisio Davida Ferrera, tada četvrtog na listi.

No, ono što Japanca čini opasnim svakako je podatak da je od 11 mečeva u pet setova, izgubio samo dva. Nishikori je prvi Japanac u četvrtfinalu US Opena još od 1922. kada je to pošlo za rukom Zenzu Shimidzuu.

Đoković igra bolje nego u Torontu i Cincinnatiju. U New Yorku još nije izgubio set, a najbliže tome bio je u susretu osmine finala s Kohlschreiberom. Nijemac je vodio 5:4 u drugom, imao je set-loptu, ali nije je iskoristio. Đoković je u nastavku rutinski obavio posao i pobijedio sa 6:1, 7:5, 6:4.

Psihološka čvrstoća Andyja Murraya riješila je pitanje pobjednika u susretu protiv Jo-Wilfrieda Tsonge. U sva tri seta Francuz je padao u završnici i gubio servis u ključnim trenucima, nije mu pomoglo ni to što je u drugom i trećem setu imao break prednosti. Na kraju je Britanac pobijedio sa 7:5, 7:5, 6:4.

Hingis sjajna u paru

Đoković i Murray odlučivali su dosad o mnogim naslovima, lani na Australian Openu i u Wimbledonu, pa njihov četvrtfinalni okršaj izaziva najveći interes. Đoković vodi s 12-8 u pobjedama, ali...

- Pobijedio sam ga u finalu US Opena 2012. i Wimbledona 2013., no oba su ta meča bila teška i duga. To mi svakako daje puno samopouzdanja uoči našeg dvoboja u srijedu - kazao je Murray.

Rezultati 4. kola - tenisači: Wawrinka (3, Švi) - Robredo (16, Špa) 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6:2; ženski parovi, 3. kolo: Hingis/Penetta (Švi/Ita) - Gajdošova/Tomljanović (Aus) 6:1, 6:4; juniori, muški parovi, 1. kolo: Chrysochos/Serdarušić (7, Cip/Hrv) - Arconada/Smith (Arg/SAD) 6:3, 3:6, 10:2.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.