ISPRED CSKA

Nitko kao medvjedi: Najbolji su debitanti u povijesti KHL-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Nitko kao medvjedi: Najbolji su debitanti u povijesti KHL-a
04.10.2013.
u 11:00
S 20 osvojenih bodova medvjedi su na šestom mjestu Zapadne divizije, u ukupnom poretku 28 momčadi zauzimaju 11. mjesto, a vodeći klubovi Zapadne i Istočne konferencije, SKA Peterburg i Baris, imaju sedam bodova više.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su hokejaši Medveščaka odigrali 13 utakmica u KHL-u, tablica za zagrebački klub izgleda sjajno, pomalo i nestvarno.

S 20 osvojenih bodova medvjedi su na šestom mjestu Zapadne divizije, u ukupnom poretku 28 momčadi zauzimaju 11. mjesto, a vodeći klubovi Zapadne i Istočne konferencije, SKA Peterburg i Baris, imaju samo sedam bodova više od Medveščaka.

Najbolji dokaz koliko je dobar start medvjeda u sezonu jest da im u leđa gleda najtrofejniji hokejaški klub CSKA, koji ima 18 bodova, te prošlogodišnji finalist Traktor (15 bodova). Medveščak je u poretku bolji i od drugog ovogodišnjeg debitanta Vladivostoka, koji ima 15 bodova.

Odličan powerplay

Nastave li medvjedi u ovakvom ritmu, mogli bi imati dosad najbolju debitantsku sezonu od svih neruskih klubova u KHL-u. Dinamo Minsk u svojoj prvoj sezoni (2008./09.) bio je 11. od 12 momčadi na Zapadu, Lev Poprad (sadašnji Prag) bio je 10. od 11 na Zapadu, Donbass iz Šahtara bio je deveti, a najbolji debitant dosad je Slovan iz Bratislava, koji je bio 6. na Zapadu, što je identično mjestu koje sada drži Medveščak.

Medvjedi su pri vrhu u mnogim statistikama KHL-a ove sezone. Posebno dobri su u iskorištavanju igrača više, s 26,4 posto uspješnosti na visokom su petom mjestu. Napad je općenito jako oružje Medveščaka, koji je s 34 gola šesta najefikasnija momčad lige.

Barry Brust se pak može pohvaliti da je jedini vratar ove sezone koji je u dvije utakmice zaredom sačuvao svoju mrežu.

French ostao u Zagrebu

Za sjajan niz od pet pobjeda trener Mark French igrače je nagradio s dva slobodna dana. Većina ih je otišla na more, a destinacije su Dubrovnik, Rovinj, Zadar, Venecija.

Trener je pak ostao u Zagrebu, u slobodnim trenucima uživat će sa suprugom i dvoje djece.

Na treningu u subotu prvi će put s medvjedima trenirati napadačko pojačanje Matt Ellison, a Frenchu dobre vijesti stižu i od liječničke službe, koja je nakon devet utakmica pauze zbog ozljede glave (potres mozga) konačno dala zeleno svjetlo za igru pouzdanom beku Marku Popovicu.

>> Medvjedi ne posustaju: Upisali petu pobjedu zaredom!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.