Hajduk

Nižetić: Anas Sharbini danas je bolji igrač od Sammira!

Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'
Nižetić: Anas Sharbini danas je bolji igrač od Sammira!
16.10.2011.
u 19:31
Oduševljeni su u Poljudu sigurnom pobjedom (3:1) nad Osijekom, član uprave za struku Milo Nižetić izrazio je veliko zadovoljstvo onim što je vidio
Pogledaj originalni članak

– Bila je to jedna od boljih utakmica u prvenstvu. Osijek je igrao otvoreno, želio se nadigravati, ali protiv onakvog Hajduka nisu imali šanse. Imamo još dosta rezervi i uvjeren sam da možemo napraviti odličan rezultat – rekao je Nižetić.

Nije spominjao Dinamo koji je posrnuo u Zadru, ali jasno je da poljudsko zadovoljstvo vlada i zbog samo četiri boda minusa.

– Neću nikada govoriti o Dinamu, mi moramo skupljati bodove i gledati sebe – kazao je Nižetić.

Naglasio je učinak Anasa Sharbinija, Marina Tomasova i Ante Vukušića, trojca koji je praktički sam pobijedio Osijek. Odaslao je Nižetić i poruku stručnom stožeru naše reprezentacije.

– Vrijeme je da izbornik Bilić pogleda u Hajdukovo dvorište. Pored Subašića, tri se igrača u kontinuitetu dokazuju i trebaju biti pozvani u reprezentaciju. Po čemu bi to trebao biti pozvan Sammir, a ne Anas Sharbini? Nije ovo neka špekulacija ili nešto treba izmišljati. Jednostavno, sazrelo je vrijeme da se to kaže. U ovom trenutku bolje "desetke" od Anasa nema, bolji je od Sammira. Nepredvidiv je u driblingu, odličnog šuta, sjajnog pregleda igre, velike moći ponavljanja i, ono što je najvažnije, igra bez oscilacija. Njemu su uz bok Vukušić, koji s lakoćom zabija, i Tomasov, koji igra u životnoj formi. Kad ih spominjem kao reprezentativce, onda ne mislim na neki širi popis, već govorim o predstojećim utakmicama s Turskom – kazao je Nižetić.

Je li to malo pretenciozno?

– Stojim iza onog što sam rekao, govorim o konstanti, pa povucite paralelu s nekim drugim pozivima. Nema potrebe da sad ulazim u daljnje elaboriranje, to je naša procjena. Treba reći što je crno, crno je, što je bijelo, bijelo je, a ovi mladići igraju spektakularno – kaže Nižetić.

Prepričao je svoj razgovor s Anasom Sharbinijem.

– Razgovarao sam s njim u četiri oka, kazao sam mu da je igrač koji vrijedi tri-četiri milijuna eura, a može vrijediti deset milijuna eura. I to ovisi samo o njemu. Ima igrača koji vrijede milijun eura pa mogu malo podići svoju vrijednost, i to je to. Kod Anasa je priča sasvim drugačija – rekao je Nižetić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

MC
Marsijan@c6
00:58 17.10.2011.

dr_who je napisao/la: Sammir je (pre)loš, ali ovaj Sharbini je prema Sammiru loš, toliko o tome. >>>>>>>>>> Sammir je najbolji igrac HNL

RE
rest141
10:25 17.10.2011.

Modrić igra ulijevo i desno, Kranjčar ulijevo, desno i prema natrag, a Sammir prema naprijed. Tko to ne vidi neka se bavi golfom!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
00:13 17.10.2011.

svaki cigo svog konja hvali