prvake slavi cijela Španjolska

Nizozemci: Nismo mogli protiv suca!

Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Nizozemska
Foto: Reuters
Španjolska
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Španjolska
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
Foto: Reuters
Nizozemska Španjolska (1)
12.07.2010.
u 01:13
- Volio bih da mogu naći drugoga krivca, ali sudac je činio sve da ne osvojimo naslov - komentirao je Kuyt nakon utakmice.
Pogledaj originalni članak

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal nije mogao propustiti finale u Johannesburgu.

– Polufinale protiv Nijemaca gledao sam na Mallorci i kada sam vidio kako se narod veseli, odlučio sam doći u Južnu Afriku. Plakao sam kao malo dijete nakon utakmice, ovo je nevjerojatan uspjeh i trebamo ga slaviti cijelu godinu – kazao je Nadal.

Nizozemci su bili duboko razočarani, iako su si opet sami najviše krivi. No, oni "pucaju" po sucu Webbu, a ne po Robbenu.

– Razočaran sam, jer su nam nedostajale tri minute. Ali, bijesan sam i zbog suca. Svi su, osim Webba, na stadionu vidjeli kako je u akciji prije pogotka Španjolaca bio korner za nas – kazao je izbornik Nizozemaca Bert van Marwijk.

Slično je razmišljanje i centarfora Dirka Kuyta, premda je on barem okrznuo i tragičara Robbena.

– Osjećao sam da nemamo nikakve šanse pobijediti. Volio bih da mogu naći drugoga krivca, ali sudac je činio sve da ne osvojimo naslov. Opet, kad se odlučuje o svjetskom prvaku, ne smijete si priuštiti onakve promašaje – kaže Kuyt.

– Ovo je poseban dan za svakoga Španjolca! Ponosni smo na ove iznimne igrače, koji su 50 dana proveli skupa bez ijednoga incidenta. I imali se snage izdignuti nakon lošega početka prvenstva. Taj momčadski duh je neprocjenjiv – kazao je Vicente del Bosque.

Ovaj je Španjolac drugi trener u povijesti nogometa, nakon Talijana Lippija, koji ima europski klupski naslov (Real Madrid) i sada i svjetski naslov s reprezentacijom.

A Iniesta je predodređen za pogotke odluke. Ovako je u sučevom vremenu zabio i za Barcu, u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseaja prošle godine. I Barca je osvojila naslov...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

DU
Deleted user
14:10 12.07.2010.

Bila je to teska tekma. Sreca da nisam za nikoga navijao. Mislim da su spanjolci absolutno zasluzili naslov prvaka, mada nebi bilo nepravedno i da su i nizozemci prvi. Malo mi je zao nizozemaca jer im je to vec treci finale i nisu pobijedili. Roben je onaj zicer morao zabiti. Iniesta svoj zice je zabio i zato je bolji od Robena.

DU
Deleted user
16:11 12.07.2010.

Kojeg li licemjerja!!! De Jong je trebao za svoj \"kung-fu\" start na licu mjesta dobiti crveni karton. Robben nekoliko minuta prije njega isto tako! A sto je sa cistim penalom koji sudac NIJE sudio za Spanjolce? Tako prljavo kao Nizozemci nije igrala niti jedna reprezentacija na ovom prvenstvu!

ZM
zmaj5
11:24 12.07.2010.

Bilo je na ovom Svjetskom toliko sudačkih grešaka,svaka je reprezentacija bila bar jedamput oštećena.Svi znamo sve,ali onaj start jučer De Jonga je za zatvor.Pa tako kaže Beusan da je sve u svemu suđenje bilo na viskoj razini.Eto za što on dobiva novac i to dobar od HRT-a,mi vidimo jedno,a on drugo,e svašta