U borbi protiv virusa

Njegovo lice bilo je na meti i vrijeđali ga, a sada je otkrio kada stiže cjepivo

Foto: DPA/Pixsell
Dietmar Hopp
Foto: DPA/Pixsell
Dietmar Hopp
Foto: DPA/Pixsell
Dietmar Hopp
Foto: DPA/Pixsell
Dietmar Hopp
Foto: DPA/Pixsell
Dietmar Hopp
18.03.2020.
u 22:07
Većina nije svjesna mog financijskog udjela u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio milijune eura. Investirao sam u CureVac, jako mladu firmu, jer imam inovativne ideje i pristupe u istraživanju u cilju razvoja cjepiva - kaže Hopp
Pogledaj originalni članak

Dietmar Hopp, vlasnik nogometnog kluba Hoffenheim, prošlog se mjeseca našao na meti navijača širom Njemačke.

Našao se na udara te je bio žestoko vrijeđan jer je u klub uložio silne milijune eura. Hoffenheim je postao jedan od jačih klubova u Bundesligi u kojem igra i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

No posljednjih dana Dietmar Hopp koji je inače i većinski vlasnik farmaceutske tvrtke CureVac ponovno se našao u centru pažnje, otkrio je da kompanija razvija cjepivo protiv koronavirusa.

Pokazao se određeni napredak u razvoju cjepiva protiv virusa koji je posljednjih tjedana paralizirao Europu, te se očekuje kako bi uskoro mogli početi s kliničkim testovima, piše je Spiegel. Cjepivo bi moglo biti spremno u jesen.

- Želimo razviti cjepivo za cijeli svijet, a ne za jednu zemlju, određene klase ili dijelove svijeta. Ako se uspješno razvije i testira, cjepivo će poslužiti u obuzdavanju globalne krize, to je moja želja - rekao je Hopp i dodao:

- Većina nije svjesna mog financijskog udjela u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio milijune eura. Investirao sam u CureVac, jako mladu firmu, jer imam inovativne ideje i pristupe u istraživanju u cilju razvoja cjepiva. 

Tvrtka je pokrenula mnogo projekata i dosad je uloženo mnogo novca, ulaganja će se nastaviti.

- Prvo smo se nadali da ćemo uspjeti pronaći lijek protiv raka i pomoći u zaustavljanju tako teške bolesti. To je moja motivacija - istaknuo je Dietmar Hopp.

Vlasnik kompanije CureVac odbio je američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je htio kupiti cjepivo kada se ono pokaže uspješnim u liječenju.

- Time što će cjepivo, pokaže li se uspješnim u liječenju, ponuditi svima pokazao je kako se čovjek treba ponašati u situaciji poput ove. Poruka gospodina Hoppa je da Njemačka nije na prodaju - rekao je njemački ministar gospodarstva Petera Altmaiera.

>> Video: Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

UF
ufrm
03:12 19.03.2020.

Ajmo da se cjepivo prvo pokaze uspjesnim ..... pa ce mo onda graditi kule u zraku

Avatar Forumas
Forumas
02:25 19.03.2020.

oni razvijaju,oni zele,oni rade na tome bla bla bla bitno da se reklamira i da dionice idu gore. jel to vecernji yu besplatno reklamira hoppovu firmu ili su placeni za to?

SO
Sir Oliver
23:30 18.03.2020.

Svaka cast za cjepivo svima! Jos kako je odbio americkog bahatog purana! Ma legenda covjek!!