DVAPUT NA POLJUD I JEDNOM RUJEVICA

Novi problemi za Dinamo: Kopić će na derbije morati bez Ivanušeca? Evo što se događa

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Sevilla: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice Europa lige između GNK Dinamo i FC Sevilla
03.03.2022.
u 07:41
Bude li morao na operaciju potrbušnice, plavi će nastaviti borbu za naslov prvaka bez jednog od najboljih igrača, a upitno je i koliko će Luki Ivanušecu trebati za povratak na travnjak, neki su se vratili za dva mjeseca, a neki već i za tri tjedna
Pogledaj originalni članak

Jedna dobra i jedna nimalo dobra vijest stigle su iz Dinama. Prvo ona dobra, odlični Josip Šutalo, koji je ove sezone kod Željka Kopića standardni član udarne postave, potpisao je novi ugovor s plavima. S 14 godina došao je u Maksimir iz Neretve, već je imao važeći ugovor s plavima do 2025. godine, no sada je taj ugovor produljio, a igrama je to i zaslužio.

Trener Kopić nije bio zabrinut zbog Šutala, imao bi on njega na raspolaganju i bez tog produljenja ugovora, no zabrinjava ga stanje Luke Ivanušeca, ofenzivnog veznog igrača koji itekako nedostaje plavima, što se vidjelo i u posljednjim utakmicama. Kad nema Ademija i njega, a obojica u posljednje vrijeme nisu igrala zbog ozljeda, momčad ima problema u gradnji napada. I dok bi se Ademi mogao uskoro oporaviti od udarca u mišić, postalo je jako upitno kada ćemo na travnjaku vidjeti Ivanušeca.

Ademi igrao za 25 dana

Naime, plavu sedmicu muči potrbušnica. Imao je on već s time problema, ali nikad ovako ozbiljnih kakve očito ima sada. Isprva se činilo da će sve biti brzo sanirano kao i dosad, kandidirao je za utakmicu sa Sevillom, bio je i na konferenciji za novinare, a to je znak da je trebao i igrati u Sevilli, no onda se odjednom njegovo ime nije pojavilo u zapisniku. I nakon toga više nije igrao, a sada se ne zna ni kada će moći na travnjak.

Vrijedna Dinamova liječnička služba pokušava sve ne bi li teškoće riješila konzervativnim putem, Ivanušec je na stalnim terapijama, ali sve je manje izgleda da će to dati dobre rezultate. Sve se više nagađa da će morati na operaciju kako bi se tog problema trajno riješio.

Oporavak nakon takve operacije nije predug, već nakon dva tjedna igrači počnu s trčanjem, a u puni trening obično mogu nakon pet-šest tjedana.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Sevilla: Zagrijavanje igrača prije početka utakmice Europa lige između GNK Dinamo i FC Sevilla

Prošli su to već neki Dinamovi igrači, teškoća s s potrbušnicom imali su nekoć Vrsaljko i Tomečak, Marinu Leovcu je operirana, problema je imao i kapetan Ademi. Najčešće su išli na operaciju u München i vrlo brzo su se vratili na travnjak. Primjerice, kapetan Ademi je deset dana nakon operacije počeo trenirati, a nakon 25 dana već je počeo igrati. Jasno da duljina oporavka ovisi o težini operacije, ali ni oporavak kod svih ne ide jednako.

Dinamov je problem što bi Ivanušecov izostanak, odulji li se na šest tjedana ili čak na dva mjeseca dok ne uđe u igračku formu, bio veliki udarac za ambicije plavih u prvenstvu.

Dinamo nakon poraza u Osijeku više nije vodeći na ljestvici, čekaju ga i novi teški ispiti, među ostalim i dva gostovanja kod Hajduka u Splitu, a između njih ide i Rijeci na Rujevicu, a zna se koliko je Ivanušec važan u igri plavih.

Dobro je za plave to što se Ademiju stanje poboljšava, ne treba ga očekivati već u subotu u utakmici sa Šibenikom, ali bi za derbi s Hajdukom mogao biti potpuno pripravan.

No, Kopić će morati pronaći način na koji će najbolje zamijeniti Ivanušeca bude li doista morao na operaciju i ne oporavi li se prije toga konzervativnim metodama.

Prilika Toliću

Kopić ima velik izbor igrača, momčad plavih je vrlo kvalitetna, premda nikad nije lako kad izgubite tako važnog igrača. Marko Tolić je protiv Seville pokazao da ima velike kapacitete, bio je ponajbolji igrač plavih u dijelu utakmice protiv Osijeka, a to je njegova idealna pozicija. Ivanušecova nesreća je za Tolića velika prilika i očekujemo da će priliku i dobiti te da će je i iskoristiti. Ima Kopić i drugih rješenja, na tu poziciju može i Gojak, a onda bi uz Mišića u defenzivnijem dijelu igrao Bulat koji je također već pokazao da je s pravom doveden u Dinamo iz Šibenika, a nije se baš naigrao. Može Bulat igrati i ofenzivnije, a na toj poziciji desetke mogao bi priliku dobiti i 19-godišnji Martin Baturina.

Morat će Kopić dobro posložiti svoje figure jer plavi su ušli u napetu završnicu u kojoj više ne smiju gubiti bodove, ni od onih nominalno slabijih, ali ni od izravnih rivala za naslov prvaka, žele li naslov i obraniti. Olakotna je okolnost za plave i to što više nemaju europskih obveza i utakmica Kupa pa će između utakmica HNL-a imati dovoljno vremena i za oporavak i za pripremu igre.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar mlijeko
mlijeko
14:48 03.03.2022.

Jake li liječničke službe u Dinamu. Već je prošlo 14 dana od utakmice sa Sevillom a oni ne znaju što bi s Ivanušecom. A o povredama Ademija bolje ne govoriti. Jednu utakmicu igra pa je 4 povrijeđen. Netko očito prima plaću za nerad.