TENIS

Novo ime u vrsti - Mario Radić

25.03.2003.
u 00:00
Okupljanje reprezentativaca u petak u Valenciji
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Nikola Pilić odredio je igrače koji će od 4. do 6. travnja kandidirati za nastup u četvrtfinalnom susretu Svjetske skupine sa Španjolskom u Valenciji. Bit će to sastav bez Gorana Ivaniševića. S obzirom da zbog ozljede pete, koju je porezao na školjku u Miamiju, Goran mora mirovati još desetak dana, On će u Valenciju samo u ulozi gledatelja. Tako će se Ivanu Ljubičiću, Mariju Ančiću i Lovri Zovku kao četvrti igrač u reprezentaciji pridružiti Mario Radić (155. na ATP listi), tenisač koji se sasvim dobro snalazi na zemljanoj podlozi. A takva će, naravno, biti u Valenciji.

- Čuo sam se s Goranom, govori mi da ne može stati na noge. Ne smijem riskirati i imati samo trojicu igrača na raspolaganju za ovako važan susret. Zato sam pozvao Radića, koji, za razliku od naših ostalih igrača, ipak iza sebe ima dva nastupa na zemljanim turnirima - reći će Pilić, koji je okupljanje sazvao za petak u Valenciji.

- Planirao sam da to bude u četvrtak, svaki dan treninga na zemlji nam je dragocjen. No, Ljubo (Ljubičić, nap. a.) baš u petak ide na liječnički pregled, a Mario (Ančić, nap. a.) ima ispit iz latinskog jezika - objašnjava izbornik.

Što se sastava Španjolske za ovaj susret tiče, izbornik Jordi Aresse nije previše razmišljao. Pozvao je iste igrače koji su izborili pobjedu u prvom kolu Svjetske skupine protiv Belgije - Juana Carlosa Ferrera, Carlosa Moyu, Alberta Costu te Alexa Corretju.

- Nisu mogli pogriješiti u izboru, imaju toliko kvalitetnih igrača - zaključuje Pilić.

M. Kuss

Pogledajte na vecernji.hr