danas sa zaragozom

Novo pojačanje Cedevite Stanko Barać: Tražim pravi klub da se vratim u formu

Foto: Sanjn Strukić/PIXSELL
Novo pojačanje Cedevite Stanko Barać: Tražim pravi klub da se vratim u formu
07.01.2015.
u 12:15
Eurokup: Iako smo igrali u Euroligi, po proračunu smo autsajderi, kaže Repeša
Pogledaj originalni članak

Cedevita danas u 18.15 u Draženovu domu započinje svoje četvrto ovosezonsko natjecanje. Nakon ispadanja iz Eurolige, kao i svi oni koji nisu ušli u Top 16, hrvatski prvak proslijeđen je među završna 32 kluba Eurokupa, a u 1. kolu skupine Zagrepčani ugošćuju španjolsku Zaragozu, za koju trener Jasmin Repeša kaže:

Opasna Zaragoza

– U posljednje vrijeme Zaragoza igra odlično, pobijedila je španjolske euroligaše Caju Laboral i Malagu pa sam pomalo i zabrinut. To je odlično izbalansirana momčad, bez velikih zvijezda, koja u Eurokupu ima šut za tricu od 42 posto. Iako dolazi iz lige u kojoj se igra brzo, možemo joj trkački odgovoriti, a vjerujem i skokom jer smo u tome najviše povećali agresivnost. Za razliku od nas koji igramo sa 17-godišnjim Mazalinom i 18-godišnjim Arapovićem, oni su iskusna momčad koja u rotaciji nema ni 20-godišnjake.

Što možemo očekivati od Cedevite u društvu Zaragoze, Volgograda i Rome?

– S obzirom na to da dolazimo iz Eurolige, smatraju nas favoritom skupine, no po proračunu smo autsajderi, ai ja to tako ne bih gledao.

Pojačala se i Cedevita, no na Stanka Baraća (217 cm, 28), bivšeg igrača Tau Ceramice i Efesa, neće moći računati u prva tri kola Eurokupa.

– Barać lani gotovo i nije igrao, a od ljeta bio je bez kluba i imponira nam da se odlučio okušati kod nas. Minute će morati zaslužiti na treninzima, jer ne možemo remetiti sklad u momčadi koji smo dosad postigli – objašnjava Jasko.

Dobro organiziran klub

– S Markom i Stankom moramo biti strpljivi, čekati da obojica budu spremna. Obojica su iskusna i kvalitetna i mogu dati veliki doprinos, ali moraju biti potpuno spremni.

Već jučer Stanko je prvi put trenirao s momčadi, a očekuje se da će prvu utakmicu za Cedevitu igrati u ABA ligi. Nakon prvog radnog dana u novom klubu, rekao je:

– Drago mi je da sam došao u dobro organiziran klub, a tu je i trener s kojim imam iskustva iz reprezentacije. Sada mi treba klub za oporavak, zdrav sam i spreman i vjerujem da mogu ispuniti očekivanja.

Kako je došlo do angažmana, objasnio je Cedevitin sportski direktor Matej Mamić:

– Stanko se htio vratiti u košarku, a mi smo htjeli dobrog igrača. Nedostaje mu natjecateljske forme, no trebamo to neko vrijeme istrpjeti i nadamo se da ćemo dobiti pojačanje. Inače, hendikep nam je što se Tomas ozlijedio i nije zauzeo mjesto koje je trebao, no nadamo se da će ga zdravlje sada poslužiti i da ćemo s njima biti kvalitetniji.

>>Stanko Barać imao ponudu i Budućnosti, no izabrao je Cedevitu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.