ATLETIKA

Od Siniše Ergotića očekujemo najviše

05.07.2003.
u 00:00
Hrvatski aduti na mitingu bit će Siniša Ergotić, Blanka Vlašić i Ivana Brkljačić
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Na zagrebačkom Grand-prix mitingu sudjelovat će i velik broj hrvatskih atletičara i atletičarki. Za utrku na 100 metara prijavljeni su Dejan Vojnović i Ivor Tit Jurišić.

- Ukoliko se Dejan potpuno oporavio od ozljede onda očekujem da istrči normu za Svjetsko prvenstvo, koja iznosi 10,28 sekundi. U utrci na 200 metara očekujem da Šoprek istrči normu za Europsko prvenstvo za mlađe seniore - rekao je Martinek.

Utrka na 1500 metara bit će za nas izuzetno zanimljiva jer će nastupiti čak trojica naših - Zorko, Balgač i Petrović.

- Moram reći da se Zorko vraća u staru formu. Po riječima njegovog trenera, on je potpuno spreman za odličnu utrku i neće biti iznenađenje ukoliko istrči normu za Svjetsko prvenstvo. Što se tiče Balgača i Petrovića, ovo nije njihova disciplina. Oni će pokušati istrčati svoje osobne rekorde - istaknuo je Martinek.

Jurica Grabušić će "loviti" normu za SP na 110 m prepone.

- Nedostaju mu četiri stotinke sekunde. Jurica će biti strašno motiviran u vrlo jakoj konkurenciji - naglasio je Martinek. Za muški dalj prijavljeni su Ergotić, Baković, Aračić i Pucelj.

- Ne znam koliko će naših moći nastupiti, ali je sigurno da od Ergotića očekujemo najbolji rezultat. Siniša polako ulazi u formu za SP i već u Zagrebu možemo prvi put ove sezone očekivati skok preko osam metara - rekao je Martinek.

U ženskoj konkurenciji sve će se vrtjeti oko nastupa Blanke Vlašić, Ivane Brkljačić i Sanje Gavrilović.

- Blanka uvijek dobro skače u Zagrebu. Očekujem možda i njezin osobni rekord. Kladivo će biti zanimljivo ne samo zbog međusobnog dvoboja Ivane i Sanje. Tu su Skolimowska, Danišova i Melintee. Ivani je ovo prvo ozbiljno natjecanje nakon povratka iz Amerike i prvo pravo pokazivanje koliko može - rekao je Martinek.U sprinterskim utrkama trebale bi nastupiti Rukavina, Golub, Lažeta i Markt. Na 100 m prepone vidjet ćemo Andreju Ivančević, na 400 m prepone Draganu Ciganović, na 800 m Petru Ptičerk, te u skoku s motkom Ivonu Jerković, koja je nedavno u Brežicama postavila novi hrvatski rekord (3,70).

Damir MRVEC

Pogledajte na vecernji.hr