ZBOG SMRZNUTIH TERENA

Odgađa se početak Prve HNL

Foto: Pixsell
Odgađa se početak Prve HNL
11.02.2010.
u 17:26
Vremenske nepogode i hrpe snijega koje su zatrpale Hrvatsku zadnjih dana utječu i na kalendar nogometnog natjecanja. Proljetni je dio prvenstva, podsjetimo, trebao početi u petak, 19. veljače utakmicom Zagreb – Rijeka, no sve se, čini se, odgađa za sedam dana.
Pogledaj originalni članak

– U petak ćemo odlučiti, nakon što dobijemo meteorološki izvještaj za sljedećih sedam dana i nakon konzultacija s klubovima. Ali, sve upućuje na to da će početak proljetnog dijela prvenstva biti odgođen – rekao je povjerenik Prve HNL Josip Brezni.

I to je logična odluka, budući da je jasno kako bi u kontinentalnom dijelu zemlje bilo posve nemoguće igrati. Bilo bi to zapravo opasno, jer ne bi bio problem snijeg, tereni bi se očistili, ali ostalo bi smrznuto tlo na kojem je svaki pokret iznimno opasan.

– Nećemo čekati zadnji dan za odluku, bolje je navrijeme odgoditi natjecanje – kaže Brezni.

Postoji li neki slobodan termin tijekom proljeća?

– I na to smo mislili. Odgodimo li početak, onda se u kalendar natjecanja ubacuje srijeda, 14. travnja, koja je dosad bila slobodna. Te se srijede ne igra ni Hrvatski kup, ni Uefini kupovi, pa onda i HTV može odraditi prijenos i emisiju u tom terminu – ističe Brezni.

Inače, meteorološka prognoza za sljedeći tjedan kaže da se u Osijeku za srijedu, 17. veljače, predviđa kiša i temperatura od –4 stupnja, a u Zagrebu snijeg i -3 stupnja! Brezni naglašava:

– Za regularnost, bolje je odgoditi cijelo natjecanje za tjedan dana, nego, recimo, igrati tri utakmice, a pet odgoditi!

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr