ZBOG KORONAVIRUSA

Odgođene polufinalne utakmice afričke Lige prvaka

Foto: DPA/Pixsell
Nogometno igralište
Foto: Reuters/Pixsell
Koronavirus i nogomet
Foto: Reuters/Pixsell
Koronavirus i nogomet
12.04.2020.
u 15:15
Također su odgođene polufinalne utakmice Afričkog kupa konfederacija koje su se trebale igrati u isto vrijeme. Egipatski Pyramids FC igra protiv Horoya iz Gvineje, dok u drugom polufinalu igraju marokanski Renaissance Berkane protiv Hassania Agadir
Pogledaj originalni članak

Utakmice polufinala afričke lige prvaka koje su se trebale igrati sljedeći mjesec odgođene su zbog pandemije koronavirusa, objavio je u nedjelju Afrički nogometni savez (CAF).

"U svjetlu brige i razvoja krize s virusom COVID-19 koja je uzrokovala prekid prvenstava u većini država odbor za izvanredne situacije CAF-a  je odlučio odgoditi sve utakmice do daljnjega", navodi se u priopćenju CAF-a. "Novi datumi će biti objavljeni s vremenom".

U polufinalu igraju marokanski i egipatski klubovi, Raja Casablanca protiv Zamaleka, a Wydad Casablanca protiv osmostrukih pobjednika afričke Lige prvaka Al Ahlyja.

Marokanski klubovi su trebali biti domaćini u prvim utakmicama predviđenima za prvi vikend u svibnju, dok se uzvrati trebaju igrati u Egiptu tjedan dana kasnije.

Također su odgođene polufinalne utakmice Afričkog kupa konfederacija koje su se trebale igrati u isto vrijeme. Egipatski Pyramids FC igra protiv Horoya iz Gvineje, dok u drugom polufinalu igraju marokanski Renaissance Berkane protiv Hassania Agadir.

"U međuvremenu  CAF pozorni prati situaciju i surađuje s vlastima kao i sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) vezano za utjecaj virusa na kontinent", dodaje se u priopćenju. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar CarolUC89
CarolUC89
17:42 13.04.2020.

Margaret, 26. w︆︅­­w︆︅w︆︅­­.︆︅l︆︅­­o︆︅v︆︅­­e︆︅x︆︅­­x︆︅.︆︅­­c︆︅l︆︅­­u︆︅b