Bez potvrde Ćirina ostanka

Odgođena rasprava o Ćiri, IO nema kvoruma

Foto: 'OLEG POPOV'
Odgođena rasprava o Ćiri, IO nema kvoruma
03.12.2009.
u 19:02
U petak je u Sarajevu Izvršni odbor NS BiH trebao raspravljati o sudbini izbornika Miroslava Blaževića, ali je zbog nedostatka kvoruma sjednica odgođena.
Pogledaj originalni članak

Četiri člana Izvršnog odbora, od njih petnaest, danas nisu mogli doći u Sarajevo. Hamdija Abdić Tigar služi dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog iznude 200 tisuća maraka 1996. godine, Marjan Jelić suprugu vodi na liječnički pregled u Beograd, Mensud Bašić je u bolnici, a Ranko Cvijić ima obveza na fakultetu. Izbornik Blažević trebao je podnijeti izvješće o utakmicama dodatnih kvalifikacija.

Zanimljivo, za kvorum, ali i donošenje svih odluka potrebno je 12 od 15 ruku. Statut je napravljen tako da dva naroda ni u kojoj kombinaciji ne mogu glasovima nadjačati treći. Stoga bi se NS BiH uskoro mogao naći u pat-poziciji kada je u pitanju odlučivanje o Ćirinu novom ugovoru.

Nova sjednica bit će najvjerojatnije potkraj sljedećeg tjedna.

– Ćiro je s BiH ostvario najveći uspjeh u povijesti nogometa u BiH. Reprezentacija je prvi put bila druga u kvalifikacijama, a uz to je igrala i u doigravanju. Do sada je najveći uspjeh bilo treće mjesto – kazao je Iljo Dominković, dopredsjednik NS BiH.

Ćirini pristalice u čelništvu saveza uspjehom ne smatraju samo rezultat.

– U samo godinu i pol koliko vodi našu reprezentaciju, Ćiro joj je vratio poljuljani ugled. Stoga bi bilo dobro da se što prije s njim produži ugovor za još dvije godine – kazao je Dominković.

Blaževićevi protivnici u Savezu uglavnom su tiši od njegovih zagovornika, nemaju mu konkretne zamjerke, ali ga žele smijeniti, no ne žele javno istupati.

a Nije izbornik Miroslav Blažević jedini o kojemu će se raspravljati. Jedna od točaka dnevnog reda sljedeće sjednice je i rasprava u presudi glavnom tajniku Munibu Ušanoviću i tajniku za marketing i financije Miodragu Kurešu osuđenima na po pet godina zatvora.

– Očekivao sam da će sam dati ostavku, a ne da ja moram postavljati to pitanje – kazao je dopredsjednik NS BiH Bogdan Čeko o Munibu Ušanoviću kada se na sjednici Predsjedništva trebalo raspravljati o njegovoj presudi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.