'SVE STVARI SU MI TAMO'

Oglasio se Darijo Srna: Molim se za povratak kući svaki dan

Foto: Instagram
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Luka Modrić i Darijo Srna
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Darijo Srna
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Darijo Srna i Ivica Olić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Darijo Srna
Foto: Screenshot
Darijo Srna
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Darijo Srna i Luka Modrić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Darijo Srna u društvu supruge i prijatelja prošetao Stradunom
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Luka Modrić i Darijo Srna
24.02.2022.
u 11:30
Sada, kada dolazi još jedan rat nakon ruske invazije na Ukrajinu, posljedice će vidjeti i nogomet. A samo dan ranije sve je komentirao upravo za španjolski list naš nekadašnji kapetan vatrenih Darijo Srna
Pogledaj originalni članak

Sve se promijenilo u ukrajinskom nogometu 2014. godine. Proeuropski protesti u Kijevu koji su srušili vladu Viktora Janukoviča, rat u Donbasu i pripojenje Krima Rusiji zauvijek su promijenili lice nogometa u Ukrajini, piše španjolska “Marca” i pojašnjava: FC Sevastopol i Tavriya Simferopol napustili su ukrajinski nogomet krajem te godine, ali UEFA  im nije dopustila da igraju u Rusiji. Sada igraju u krimskoj ligi.

Potonji su bili prvi prvaci Ukrajine i jedina su ekipa koja je to osvojila uz Šahtar Donjeck i Dinamo Kijev.

Sada, kada dolazi još jedan rat nakon ruske invazije na Ukrajinu, posljedice će vidjeti i nogomet. A samo dan ranije sve je komentirao upravo za španjolski list naš nekadašnji kapetan vatrenih Darijo Srna. 

“Molim se za povratak kući svaki dan. Sve moje stvari su i dalje tamo. Nadao sam se da će sukob ubrzo završiti. Ne može rat trajati 20 godina”, rekao je  za “Marcu”, govoreći o Šahtaru i njihovom igranju u gostima u Donjecku od 2014. i dodao:

"Ovo mi je već drugi puta u životu, tako da sa sigurnošću mogu reći da su zdravlje i mir dvije najvažnije stvari koje možete imati u životu. Djeca se moraju vratiti u škole", naglasio je.

ŠTO DO SADA ZNAMO

Je li ovo Putinov ratni plan? U krvavom pohodu može uzeti cijelu regiju, evo kako je sve počelo

Donjeck građani Hrvatske vjerojatno najviše povezuju s nogometnim klubom Šahtarom u kojem je igrao bivši hrvatski kapetan Darijo Srna. Vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov nakon nekoliko godina balansiranja podržao je vlasti u Kijevu, a zauzvrat mu je NRD nacionalizirao imovinu. Najvažniji trenutak u političkom životu dviju republika dogodio se 2018. kada je u bombaškom atentatu ubijen tzv. predsjednik republike Donjeck Aleksandar Zaharčenko, najpoznatiji lokalni dužnosnik i lider separatista. Ukrajina, Rusija i lokalni mafijaši međusobno su se optuživali u vezi toga tko je naredio napad.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BL
BlokiraniVL
13:18 24.02.2022.

Izbaciti ruse sa svih natjecanja i reprezentaciju i klubove i pojedinačno

DM
drazen.muhvic
18:12 24.02.2022.

Nego što kaže Dejo na sve to? Do sada je bio stručnjakista za sve i bio svakom loncu poklopac. Gdje je sada? Broji pare koje mu Gazprom daje, pa ga baš briga za Ukrajinu i za Srnu?