Vukojević na Nou Campu

Ognjen Vukojević ispunio snove

Foto: Reuters
Ognjen Vukojević ispunio snove
28.09.2009.
u 10:36
Kada je prije dvanaest godina kijevski Dinamo na Nou Campu sa 4:0 pregazio Barcelonu, Ognjen Vukojević je, baš kao i većina klinaca, sanjao da će jednog dana igrati takve utakmice.
Pogledaj originalni članak

Bilo je to doba Valerija Lobanovskog, briljantnog trenera koji je nogometnoj Europi predstavio napadački dvojac Ševčenko – Rebrov.

Iniesta je najbolji na svijetu
Ševa je tada Barci utrpao tri komada. Dvanaest godina poslije, Ševčenko je opet u starom jatu i predvodit će napad kijevskog Dinama protiv europskog prvaka na Nou Campu, a s njim u momčadi igrat će Ognjen Vukojević. Hrvatskom reprezentativcu san se ostvario, no teško da se povijest može ponoviti. Osim Ševčenka, u trijumfu Kijevljana davne 1997. godine sudjelovali su Šovkovski i Carles Puyol.

– Moramo vjerovati u sebe i svoju kvalitetu, baš kao što smo vjerovali prije 12 godina. Nadam se da ću moći igrati cijeli susret – kazao je Ševčenko, koji je u zadnjoj prvenstvenoj utakmici nakon udarca zaradio šest šavova na glavi.

Josep Guardiola, trener katalonske momčadi, neće moći računati na Thierryja Henryja, a niti Zlatan Ibrahimović nije potpuno spreman, iako će igrati.

– Zlatan nam nije važan samo zbog pogodaka već i zbog taktičkih varijanti koje nam se otvaraju kad je on u momčadi. Bude li trebalo, pozvat ću i juniore, no odlučit ću u posljednjem trenutku – kazao je Guardiola, koji bi u prvu postavu mogao uvrstiti i Iniestu, kojega je čuveni argentinski izbornik i svjetski prvak iz 1978. godine Luis Cesar Menotti proglasio trenutačno najboljim svjetskim igračem.

Zahvaljujući, između ostaloga, štedljivosti trenera Arsenea Wengera, klupski čelnici Arsenala objavili su da je klub trenutačno u plusu 38 milijuna eura. Štedljivost prvog čovjeka struke razveselila je financijere, no bez pravih pojačanja Arsenal će teško ući u završnicu Lige prvaka.

Zico traži koncentraciju
A Wengera uoči susreta s Olympiacosom najviše zabrinjavaju vratari. Manuel Almunia i Lukasz Fabianski ne konkuriraju zbog bolesti, odnosno ozljede. Na vrata će treći vratar Vito Mannone. Naš reprezentativac Eduardo da Silva konkurira za sastav.

Trener grčke momčadi Brazilac Zico ističe:

– To je jako važna utakmica. Moramo igrati usredotočeno kao i u grčkom prvenstvu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.