IVICA OPTIMIST

Olić: Odmah ih moramo napasti i rano im zabiti gol!

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Olić: Odmah ih moramo napasti i rano im zabiti gol!
17.11.2013.
u 15:46
- Joe mi je malo “nabio” pritisak, ha, ha... Budem li imao priliku, rado ću mu ispuniti želju - rekao je Olić.
Pogledaj originalni članak

Odigrao je Ivica Olić solidnih 45 minuta u Reykjaviku, iako je ordinirao na desnome boku, a ne na svojoj prirodnoj poziciji u vrhu napada. Međutim, za razliku od neprimjetnog Iličevića, bio je vrlo aktivan. Uoči uzvrata “Ola” najavljuje:

- Moramo ih odmah napasti, presingom im moramo zaustaviti “dovod zraka”! Moramo što ranije zabiti gol, kako bismo odmah preuzeli kontrolu igre - govori Olić i nastavlja:

20 posto bolje za prolaz

- Pokazali smo i na Islandu da smo bolja momčad, međutim nismo stvorili dovoljno šansi. No, u Zagrebu ćemo biti konkretniji i njihov dobri vratar bit će na mukama. Veseli me što nismo primili gol, što nam suparnik praktički nije stvorio šansu i ta nam sigurnost mnogo znači. A odigramo li još 20 posto napadački bolje nego u Reykjaviku, sigurno prolazimo. Budući da će Islanđani opet “parkirati autobus” ispred 16-erca, moramo više pucati s 20-ak metara, jer imamo izvrsne pucače -kaže Olić.

Šimunić prognozira da ćete baš vi zabiti gol! Niste zabili za reprezentaciju još od Srbije u Maksimiru...

- Joe mi je malo “nabio” pritisak, ha, ha... Budem li imao priliku, rado ću mu ispuniti želju! Ali, najmanje je važno tko će zabiti, ovo je utakmica na kojoj moramo iskazati zajedništvo i sve odlike prave momčadi.

Tih 0:0 zapravo je varljiv rezultat, gol Islanđana praktički vrijedi dvostruko...

- Točno je to, ali nakon što sam upoznao Island, veliki sam optimist! Svjesni smo velikog uloga, svjesni smo da smo bolji i silnom ćemo željom kvalitetu pretvoriti u dobar rezultat. Island je dobar, ali ne spada u svjetski vrh i na kraju ćemo se mi radovati.

Premije nas ne zanimaju...

Osvrnuo se Olić i na premije koje će igrači podijeliti za možebitnu eliminaciju Islanda, riječ je, podsjetimo, o pola milijuna eura...

- Iskreno, o tim premijama nitko od nas ni ne razmišlja! Većina nas igra u inozemstvu i financijski smo osigurani, tako da nam nikakve premije ne mogu biti dodatni motiv. Te premije više zanimaju medije i javnost nego nas. Naša je želja velika i da je netko tražio da mi u svlačionici skupimo i na račun HNS-a uplatimo tih pola milijuna eura, naš bi motiv za plasman na SP bio isti kao i sad! Silno želimo otići u Brazil, bila bi to velika stvar za Hrvatsku.

Hrvatska je dosad u 11 kvalifikacijskih utakmica zabila samo 12 golova, zadnji puta dva u Walesu, a u utorak su potrebna barem dva pogotka za kakvu-takvu sigurnost. Je li to moguće?

- Pa kako smo igrali, nismo ni mogli dati više golova! No, nismo mi u ovih nekoliko dana mogli mnogo toga promijeniti, ali pozitivno je što smo postali svjesni da samo zajedništvom možemo nešto napraviti. Na Islandu nismo materijalizirali dominaciju, međutim sad imamo još više samopouzdanja, znamo da smo bolji, sve je na nama i uvjeren sam da ćemo zabiti više od jednog gola - kaže Olić.

Dođite i bodrite nas kao protiv Srbije!

Za utakmicu s Islandom (Maksimir, utorak, 20.15 sati) dosad je prodano 11.000 ulaznica. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni stadiona između sjeverne i istočne tribine u ponedjeljak od 12 do 18 sati, te na dan utakmice od podneva do početka utakmice.

Evo i cjenika - tribina sjever gore 50 kuna, jug 60, sjever dolje 70, istok 120, zapad dolje 250 i zapad VIP 500 kuna.

- Nadam se punom stadionu, želim da nas navijači vode do pobjede kao što su to učinili protiv Srbije! Svi znamo kakav je ulog i vjerujem da će to navijači prepoznati i pomoći nam - kaže Ivica Olić.

>> U Brazil će nas odvesti Olić, zabit će gol!
>> Bilić: Ako se kvalificiramo, u Brazilu možemo jako daleko

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr