'SVIMA NAM JE ŽAO'

Olić: Svaki dan čujem se sa Šimunićem

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Olić: Svaki dan čujem se sa Šimunićem
09.06.2014.
u 14:40
- Svi govore o našim napadačima s obzirom kako smo Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić i ja odigrali. No, morat ćemo pomoći obrani. Moramo zaustaviti brazilska krila jer su tu najopasniji. Morat ćemo ih udvajati - kaže Olić.
Pogledaj originalni članak

Gordon Schildenfeld i Ivica Olić izašli su pred novinare u hrvatskom kapu u Brazilu tri dana uoči otvaranja Svjetskog prvenstva. Šifo je imao problema sa zadnjom ložom, ali će biti spreman za Brazilce.

- Dobro se osjećam, jučer sam odradio trening koji je dobro prošao - rekao je Šifo koji ne zna hoće li biti u udarnih 11.

- Ja sam spreman, a na izborniku je da odluči. Brazil je prod pritiskom, igra kod kuće i želi naslov. Nadam se da to možemo iskoristiti i iznenaditi ih.

Ivica Olić je dodao da Brazil ima "dva od pet najboljih braniča svijeta".

- Siguran sam da će Brazil pred svojom publikom favorit protiv svakoga. Oni su uvijek favoriti, ali je nogomet takav da favoriti uvijek ne pobjeđuju. Prepuštam im tu ulogu, ali sam siguran da ih možemo iznenaditi. Ne smijemo bježati od toga da u ovom trenutku imamo puno kvalitete u ekipi. Ako se dobro posložimo, a nadam se da hoćemo, možemo biti neugodni za sve. Dat ćemo sve od sebe, nećemo razočarati, a rezultat može otići na bilo koju stranu - rekao je Olić.

Mandžukić zbog Guardiola napušta Bayern

- Svi govore o našim napadačima s obzirom kako smo Modrić, Rakitić, Mandžukić, Perišić i ja odigrali. No, morat ćemo pomoći obrani. Moramo zaustaviti brazilska krila jer su tu najopasniji. Morat ćemo ih udvajati.

Olić je bio cimer s Josipom Šimunićem koji je zbog uzvika "za dom spremni" dobio 10 utakmica suspenzije.

- Naravno da mi je žao što nije ovdje jer sam bio cimer s njim. Osim toga, izgubio sam i partnera u beli. Žao nam je svima.

Prokomentirao je i odlazak Marija Mandžukića iz Bayerna.

- Rekao je da se nije snašao u filozofiji Pepa Guardiole i želi otići. Ja ga apsolutno podržavam i mislim da će bez problema naći klub u kojem će biti zadovoljan.

>> Hrvatska ima tek 0.1 posto šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

UN
unbekant
17:24 09.06.2014.

Svaka cast Olicu,jedan ako ne i najbolji Hrvatski nogometas,i sigurno on kad i gdje igra,svakom se golmanu tresu gace,Olicu majstore,dijaspora je za tebe sigurno da znas,bodrimo te ijedva cekamo da stratujete.

DP
dodo patak
20:45 09.06.2014.

Šimunić je rekao "ZA DOM" a ne "za dom spremni". I Šimunić nije kažnjen zbog povika, nego zbog komunista (samozvanih antifašista) Jovanovića i Stevanovića. Nakon što je policija rekla da nema govora o kazni, nakon sudskih presuda da je to domoljubni pozdrav, ovi su se svojski potrudili da šimunića kazni svaka dupeliznička sportska organizacija, a sportski sud (CAS) potvrdio je da je Šimunić nedvojbeno koristio ustaški pozdrav! Pitam vas, ako je pjesma "U boj u boj" koja sadrži "Za dom sad u boj" napisana sredinom 19.stoljeća, kakve točno to veze ima sa ustaštvom? Jesu li i te ustaše imale pravo na dom, i je li taj njihov dom slučajno Hrvatska? Zaboravlja se da Hrvatska nije 2.svjetski rat dočekala kao slobodna nego kao okupirana. Zaboravlja se da je borba za dom pravo svih Hrvata pa i ustaša - i da to nije opravdanje zločina. Zaboravlja se da je i vukovar branjen sa "ZA DOM"... a oni su uspjeli zaključiti da je on NEDVOJBENO koristio ustaški pozdrav... Sve i da je tako, to i dalje nije fašizam. Jovanovićeva agenda, eto što je problem. Umjesto da se bavi problemima u svom resoru, on se bavi time je li Šimunić fašist.

PM
Perpetuum Mobile
21:26 09.06.2014.

uvjek se neko javi cisto iz zavisti. mozda je peta kolona uspjela zaustaviti jednog igraca da ode na svjetsko. ok. ali ce na otvorenju u brazilu koje ce usput receno gledati milijarda ljudi opet cuti za dom spremni. i to sa tribina. pogotovo sad iz inata. pa neka jovanovic i kompanija njih iskljuce ako mogu. a za one koji ovdje provociraju iz tuge sto se njihovi "fudbaleri " nisu kvalificirali mogu samo poruciti jedno. igrajte play station jer tamo i vasi "fudbaleri" imaju realne sanse da igraju na svjetskom . a mi hrvati uz hladno pivce ima da uzivamo u tekmi. a rezultat neka bude kakav bude. bitno da ce nasu sahovnicu gledati cjeli svijet. a vatrenima zelim sve najbolje i puno uspjeha i za dom i brazil spremni.