Hrvatski napadač razočaran tretmanom

Olić: Van Gaal me rastužio

Foto: 'nph / Kokenge'
Olić: Van Gaal me rastužio
29.03.2010.
u 19:42
Puca li ljubav između Louisa van Gaala i Ivice Olića? Tajming nije idealan, jer ovo je tjedan u kojemu se možda rješava Bayernova sudbina u Ligi prvaka i Bundesligi, ali više nije mogao trpjeti i šutjeti na Nizozemčev ponižavajući tretman.
Pogledaj originalni članak

Efikasniji od Gomeza

Teško je podnio izlazak iz igre nakon prvih 45 minuta igre protiv Stuttgarta.

– Takva mi je odluka nevjerojatna. Ne mogu je razumjeti, pogotovo ne nakon postignutoga gola. Očekivao sam da ću igrati do kraja. Meni je uspjeh momčadi na prvome mjestu, no mislio sam da ću pritom i ja pomoći, a nakon što sam postigao pogodak, morao sam na klupu. Nisam ljutit, već tužan. Stoga ću razgovarati s trenerom i tražiti objašnjenje. Ovako ne mogu biti zadovoljan – kazao je Ivica Olić.

Ako ni zbog čega drugog, Nizozemac bi Hrvata trebao honorirati jer mu je spasio život u Torinu prošle jeseni, kada je Olić praktički sam izbacio Juventus, a i bio je asistent i za pobjedonosni (neregularni) pogodak Klosea protiv Fiorentine u osmini finala. Za nagradu, Olić nije u Firenci igrao ni minute.

A u pet dosadašnjih nastupa u Ligi prvaka, Olić niti jednom nije igrao svih 90 minuta, a zabio je dva gola. Za usporedbu, Mario Gomez odigrao je osam utakmica i zabio samo jedan gol, kao i Klose u pet nastupa.

Bayern i Manchester posljednji put sastali su se u Ligi prvaka 2001. godine. Tada su Bavarci, s Hitzfeldom na klupi, izbacili Engleze i otišli do kraja. No, najčuveniji njihov sraz bio je finale Lige prvaka 1999. godine, kada je United u sudačkoj nadoknadi preokrenuo vodstvo Bayerna. G. Neville i Giggs igrali su u toj utakmici, a Scholes je bio suspendiran zbog kartona.

Zanimljivo, to je bila jedina pobjeda Manchester Uniteda u sedam međusobnih dvoboja s Bavarcima.

Fergie lovi Juve

Danas je Fergusonova momčad veliki favorit, jer igra u briljantnoj formi, za razliku od Van Gaalove, koja je šokantno izgubila od Stuttgarta kod kuće i ispustila prvo mjesto u njemačkoj ligi. Začuđujuće, toliko hvaljeni Nizozemac, čije je remek-djelo bilo izbacivanje Juventusa, ovaj tjedan mogao bi s Bayernom dotaknuti dno. Izgubi li od Manchestera i u subotu od Schalkea, Van Gaal pozdravit će se sa dva od tri trofeja i sezonu mu ne bi spasilo niti eventualno osvajanje Njemačkog kupa. Bayern ne priznaje utješne naslove.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KA
karambita
21:03 29.03.2010.

Ma lako je za Olica i Gala. Puni su love ko pljeve. Sve ostalo su bajke za neuk narod

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:19 29.03.2010.

Fergie lovi Juve ..... kakve veze ima s tekstom koji slijedi??

PE
pekec
22:11 29.03.2010.

ivica nemoj biti tuzan,tak ti je to u Bayernu.zato si dobio 17 milja eurica(.a reklame nisam uracunao) cuvaj se za vatrene-akad igras u Bayernu igrij kao da ti zadnja i svi navijaci budu na tvojoj strani .HSV te nikad nece zaboravit-zato suti i pici po liniji i sve bu dobro