OPORAVIO SE OD OZLJEDE

Olmo je spreman za El Clasico: 'Ovo je ostvarenje sna! Znamo kako želimo igrati i kako ih pobijediti'

Foto: ALBERT GEA/REUTERS
Champions League - FC Barcelona v Bayern Munich
Foto: ALBERT GEA/REUTERS
LaLiga - Girona v FC Barcelona
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
LaLiga - Rayo Vallecano v FC Barcelona
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
LaLiga - Rayo Vallecano v FC Barcelona
26.10.2024.
u 15:00
Nakon povrijede sredinom rujna u dvoboju sa Gironom, Barcelona ga je čuvala kako bi se mogao dobro oporaviti. Protiv Seville (5:1) nije nastupio, a protiv Bayerna (4:1) ušao je tek u 76. minuti. Španjolski mediji spekuliraju kako bi njihova namjera mogla biti upravo da u prvoj postavi nastupi protiv Real Madrida
Pogledaj originalni članak

Barcelona će u 11. kolu LaLige gostovati kod Real Madrida. Prvi ovosezonski El Clasico počinje večeras u 21 sat, a oči čitavog svijeta uprte su prema španjolskoj prijestolnici i slavnom Santiago Bernabeu. Također, veliko je zanimanje za bivšeg igrača Dinama i Red Bull Leipziga, Danija Olma, koji je ovoga ljeta ostvario transfer karijere vrativši se kao velika zvijezda u klub svoje mladosti. Tamo je nastavio sa sjajnim igrama kojima je Španjolsku sa suigračima nosio do naslova prvaka Europe, zabivši tri gola u tri inicijalna nastupa. Međutim, ozljeda tetive ga je prisilila na više od mjesec dana pauze, a tek se na 20-ak minuta vratio na teren protiv Bayerna kada je pokazao solidnu igru u malo vremena što je imao.

"Uvijek je važno biti ispred tako neposrednog rivala kao što je Real Madrid, ali sezona je još duga. Na kraju krajeva, ovo je samo utakmica protiv velikog rivala. Još puno igre preostaje. Naravno da želimo pobijediti kako bismo usrećili navijače, ali moramo nastaviti uporno raditi kako god završilo", rekao je Dani Olmo u uvodu svoga intervjua za klupsku televiziju Barcelone

"Drugačije je. Više smo motivirani. Ovo je moj prvi El Clasico koji ću igrati na Santiago Bernabeu. Možete samo zamisliti koliku motivaciju i želju za pobjedom imam. Kada sam bio u La Masiji imao sam više prilika da zaigram protiv njih, a sada bi nastupiti u prvoj postavi bilo ispunjenje mojih snova", kazao je Dani Olmo. Nakon povrijede sredinom rujna u dvoboju sa Gironom, Barcelona ga je poštedjela kako bi se mogao dobro oporaviti. Protiv Seville (5:1) nije nastupio, a protiv Bayerna (4:1) ušao je tek u 76. minuti. Španjolski mediji spekuliraju kako bi njihova namjera mogla biti upravo da u prvoj postavi nastupi protiv Real Madrida.

GALERIJA Olmo i Zajec zajedno na Maksimiru! Španjolska zvijezda na otvaranju HNL-a

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dani Olmo prati utakmicu između Dinama i Istre
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Dani Olmo prati utakmicu između Dinama i Istre
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dani Olmo prati utakmicu između Dinama i Istre
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Dani Olmo prati utakmicu između Dinama i Istre
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dani Olmo prati utakmicu između Dinama i Istre
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Zagrijavanje nogometaša Dinama uoči početka susreta 1. kola SuperSport HNL-a

"Smatram da će ovi čimbenici stvoriti razliku. Mislim da smo bolji od naših suparnika u mnogim segmentima igre i to je vidljivo na rezultatima. Stvaramo prilike i ukoliko zadržimo momentum sve ostalo će slijediti", kazao je Olmo pa zaključio: "Naposljetku, znamo da nije toliko rizično ukoliko će svatko od nas odraditi svoj dio. Momčad smo koja želi pritiskati protivnika i ne dopustiti mu da zadrži loptu pa razmišlja što će s njome učiniti. Želimo biti dominantni u svakom trenutku. Već možemo vidjeti što ćemo raditi tijekom utakmice. Držimo se svojih zamisli, koje funkcioniraju te ćemo tako nastaviti." 

Dani Olmo je ovoga ljeta stigao u Barcelonu za 55 milijuna eura. Od Leipziga se oprostio nakon osvajanja Europskog prvenstva. U njemački klub je stigao iz Dinamo čiji su ga navijači tijekom šest godina koje je proveo u Zagrebu iznimno zavoljeli. Dan danas je rado viđeno lice u glavnome gradu Hrvatske, a poznat je po svojoj simpatičnosti, skromnosti i humanitarnom radu. Danas se njegova tržišna vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura, a tempo kojim je započeo u Barci daje naslutiti da je došlo njegovo vrijeme da se vine u sam vrh svjetskoga nogometa. Ukoliko je pak suditi po formi u kojoj je Barcelona, sve u ovoj sezoni bi za to mogao dobiti priliku.

VIDEO Dario Šimić izabrao najboljeg napadača u povijesti hrvatske reprezentacije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AG
Agricola
19:14 26.10.2024.

Dani Olmo je u ovom trenutku najbolji nogometaš na svijetu. Ako mi ne vjerujete pogledajte večeras utakmicu pa se sami uvjerite.