OSTVARENI KONTAKTI

Osijek će biti Bayerova filijala, Nijemci će donijeti novac!

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Osijek će biti Bayerova filijala, Nijemci će donijeti novac!
27.03.2012.
u 21:51
Prezaduženi klub u minusu je 99 milijuna kuna i ako do 30. travnja ne napravi model preoblikovanja, Osijek će u petu ligu
Pogledaj originalni članak

Sto milijuna razloga imao je Zdravko Josić, već treći predsjednik Osijeka u godinu i pol dana, da se ne prihvati funkcije.

– Mnogi su mi već rekli da sam lud što se prihvaćam te uloge – kazao je osječki poduzetnik, vlasnik pizzerije "As" i brat poznatog baranjskog vinara Damira Josića. Dojučerašnji je dopredsjednik prezaduženi klub, s nešto više od 99 milijuna kuna minusa na računu, preuzeo mjesec dana prije stečaja jer ako do 30. travnja iz Gradskog vrta u Ministarstvo znanosti, prosvjete i sporta ne stigne gotov i potpisan elaborat za preoblikovanje, Osijek će u 5. ligu!

– Pred nama je mnogo posla i malo vremena, situacija u klubu nikada nije bila lošija, no vjerujem da ćemo uspjet i–- bodri sam sebe novi čelnik Gradskog vrta.

S najvećim vjerovnicima, obitelji Novalić i Gradskom bankom, već je postignut sporazum o pretvaranju potraživanja u udjele u klubu, pa su u novu upravu izabrani i predstavnik obitelji pokojnog Antuna Novalića, Marko Biloš te stečajni upravitelj Gradske banke Većeslav Rački.

Pogledi iz Wilsonove uprti su i prema Leverkusenu. Farmaceuti su već četiri puta trgovali u Osijeku - Marko Babić, Jurica Vranješ, Josip Tadić i Domagoj Vida Gradski vrt zamijenili su Bayerom - a ta bi suradnja uskoro mogla biti i konkretnija. Ideja je, naime, da Osijek postane Bayerova filijala, a bundesligaš bi, u zamjenu za financijsku pomoć i stabilnost bijelo-plavih, imao pravo prvokupa igrača.

– To je jedna od ideja. Ostvarili smo još neke kontakte u vezi s time – otkrio je Josić.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
22:58 27.03.2012.

Hoce li u Hrvatskoj na kraju ostati ista hrvatskog ???

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:07 28.03.2012.

Na kraju ce ostati samo hrvatski lopovi i strane firme. Ostali ce izumrijeti kao dinosauri.