Max TV Prva HNL

Osijek i Rijeka odigrali neodlučeno, bilo je 1:1

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Osijek vs Rijeka (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Osijek vs Rijeka (1)
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Osijek vs Rijeka (1)
18.08.2012.
u 21:46
- Rijeka ima iza sebe ambicije i novac, a mi u kadru sedam juniora. Ipak pružili smo veliku borbu i da je bilo sreće mogli smo još i zabiti
Pogledaj originalni članak

Stadion Gradski vrt

gledatelja: 2.000

sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

1:0 Perošević (10, 11. metara)

1:1 Mujanović (67.)

 

Osijek i Rijeka podijelili su bodove u Gradskom vrtu 1:1 (1:0), iako su gosti više od sat vremena imali igrača viška. Bijelo-plavi su nastavili niz - i nakon pet kola ne znaju za poraz, iako više nisu jedina momčad u HNL-u bez primljenog pogotka.

- Rijeka ima iza sebe ambicije i novac, a mi u kadru sedam juniora. Ipak pružili smo veliku borbu i da je bilo sreće mogli smo još i zabiti – komentirao je nakon utakmice trener Osijeka Stanko Mršić.

Uvodnu navalu bijelo-plavih konkretizirao je Perošević već u 9. minuti. Ubačaj Kvržića, koji je i bez tjedan dana treninga zbog bolnih leđa opet bio najagilniji na terenu, Čaval je blokirao rukom, a Marijo Strahonja upire rukom u bijelu točku. Već petnaest minuta kasnije gosti su u prednosti na terenu – Vrgoč je dobio izravan crveni karton nakon neopreznog starta na Brezovcu. Uzeli su Strahonju na zub domaćini, ali će nešto kasnije grmjeti i gosti, nakon što je propustio svirati kazneni udarac u 70. poslije Smojine igre rukom u svom kaznenom prostoru. Rijeka je tada bila nadomak velikog obrata nakon Mujanovićevog izjenačenja u 67.

Začudo, suđenje niti jedan trener nije želio komentirati.

- Prvo bih odmorio. Utakmica je bila na rubu crvenog kartona zbog kriterija suđenja i baš zbog toga nisam napravio treću izmjenu koju sam planirao – kazao je strateg Rijeke Elvis Scoria.

Sportski direktor Osijeka Miroslav Žitnjak nije dočekao kraj utakmice na klupi nakon bizarne prepirke sa sucem Strahonjom. Žitnjak je, naime, reklamirao nepoštivanje propozicija – pet gostujućih igrača, objašnjavao je sucu, bilo je u bijelim \"biciklističkim hlačama\", a potom je u igru ušao i Drago Gabrić u plavim iako prema propisima momčad mora biti jednoobrazno obučena. Tražio je Žitnjak žute kartone, a Strahonja ga je poslao na tribine. (gđ/VLM)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.