HNL, 22. kolo

Osijek uzeo bod u Parku mladeži, završilo bez pogodaka

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Osijek uzeo bod u Parku mladeži, završilo bez pogodaka
01.03.2013.
u 18:52
Osijek je u 69. minuti trebao povesti, Lekina lopta išla je u mrežu, ali dotaknuo ju je Zulim, koji je bio u zaleđu i gol je opravdano poništen
Pogledaj originalni članak

Osijek je nakon rujna i pobjede u Puli uzeo prvi bod na gostovanjima. Odigrali su u Osječani sa Splitom u Parku mladeži 0:0 i napokon se kućama ne vraćaju praznih ruku. Ostaje za zabilježiti da je Osijek u posljednjih deset utakmica svladao tek Dinamo, ali ovaj bod je vrijedan, jer je izboren protiv Splita, koji na svom još od listopada, od poraza protiv Hajduka, zna samo za pobjede.

Dvostruki obrambeni blok Osijeka bio je nepremostiva prepreka za Splićane. Prekaljeni Stanko Mršić odigrao je na desetke ovakvih utakmica, smirio je napade Splita i strpljivo čekao prigodu. U takvoj postavci Split se nije najbolje snašao, bilo je to jedno od najgorih poluvremena koje smo gledali u posljednje vrijeme. Bez trke, agresije, probojnosti ne može biti kvalitetne igre. Kao da su crveni prije utakmice popili nešto za smirenje, djelovali su potpuno nezainteresirano. Imali su "crveni" tek jednu prigodu, Vojnović je u 18. minuti sam kao duh sa 7-8 metara šutirao pored vratnice.

U nastavak je Split ušao življe, ali u nekoliko navrata odlično je reagirao Osijekov vratar Mikulić, koji je zaustavio udarce Bellea, Križanca i Barabana. Osijek je u 69. minuti trebao povesti, Lekina lopta išla je u mrežu, ali dotaknuo ju je Zulim, koji je bio u zaleđu i gol je opravdano poništen.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.