Dinamo

Osim Dudua, niti jedan stranac nije vratio uloženo

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Osim Dudua, niti jedan stranac nije vratio uloženo
26.04.2012.
u 21:37
Najskuplji Morales, Slepička, Anderson i Suarez koštali su 5 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Da skupo nije uvijek i kvalitetno potvrđeno je više puta kupnjom igrača izvan Hrvatske. Navodno kvalitetniji stranci rijetko su tu kvalitetu i pokazali, Dinamo je uglavnom na strancima gubio, a pogotovu na Moralesu, Slepički, Andersonu i, Suarezu. Njih četvorica su zajedno koštali Dinamo 4,9 milijuna eura. I to samo njihove odštete, plaće u to nisu ukalkulirane, a to je još najmanje milijun eura godišnje. I nisu vratili ništa, ni igrama ni novcem, jer nisu prodani, nego ih se Dinamo riješio samo da bi ih skinuo s plaće.

Dudu i Etto uspješni

A da dečki u Zagrebu nisu uspjeli jer se nisu prilagodili ili zato što nisu imali sreće svjedoči i njihova daljnja karijera, uglavnom ih nigdje nema.

No, nisu svi bili neuspješni ili krivo procijenjeni. Od svih se izdvojio Eduardo da Silva koji je došao kao klinac, koštao je 100.000 eura, a na kraju uspio i otišao u Arsenal za 13,5 milijuna eura, prije toga je bio najbolji strijelac lige, hrvatski reprezentativac... Promašaj nije ni Etto, nije donio mnogo za odštetu, ali je iza sebe ostavio nekoliko sjajnih godina igranja u maksimirskoj momčadi te se plavima isplatio. Nije promašaj bio ni Georg Koch, njemački vratar koji je došao besplatno iz Duisburga i odigrao 40-ak utakmica za Dinamo. Ni za njemačkog reprezentativca Jensa Nowotnyja ne može se reći da je bio kriva procjena, no zbog ozljede se kratko zadržao u klubu te potom ubrzo prekinuo karijeru, ali nije htio uzeti novac.

No, svi ostali zalutali su u Dinamo, velika većina njih bili su veliki promašaji. A takvih je bilo previše, ne samo u vrijeme sadašnje garniture u kojoj je prvi čovjek Zdravko Mamić, a njegov brat Zoran Mamić sportski direktor. I prije je bilo prolaznika kroz Maksimir, dovoljno je sjetiti se Teberia, Rasmussena, Munhoza, Mikulenasa...

Sammir stagnira

Za one koji su danas u Dinamu uglavnom znamo zašto su tu. No, ne zna se što će biti s Mathiasom Chagom koji je imao odličnih partija, ali i nestajao zbog ozljeda. Upitan je i Jakub Sylvestr koji se kod Čačića probudio, ali sad opet tone, neizvjesna je pozicija i Adriana Calella koji je dosad bio nezaobilazan, sve do Čačićeva dolaska.

Luis Ibañez nije omiljeni Čačićev igrač, ali učinkom i srcem kojim igra tjera ga da ga postavlja u momčad. Uostalom, jedini je napredovao, jedini je i zimus imao nekakvih ponuda. O Sammiru se sve zna, veliki je igrač kad je spreman, ali sad stagnira. Tonel je bio primjer dobre kupnje, iskusan stoper koji je došao kad je Dinamu trebao, odmah se uklopio i odlično igrao prošle sezone, dok je ove ipak malo slabiji. Fatos Beqiraj nije promašaj, no još nije ni puni pogodak, iako bi to mogao postati, mlad je, reprezentativac svoje zemlje, uostalom i vodeći strijelac naše lige.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
21:52 26.04.2012.

O Sammiru se sve zna, veliki je igrač kad je spreman, ali sad stagnira. >>> Trebalo je navesti da je poduze vremena bio povrijedjen i da je propustio zimske pripreme. No sada dobro igra. Nije Beco najbolji strijelac HNL nego je to Krstanovic ,ako se uzme u obzir minutaza koju igra.

NE
neispravnokorisnickoime
23:26 26.04.2012.

vratio je sammir nocnim klubovims

OB
-obrisani-
21:53 26.04.2012.

he,he ....po slici ,covjek bi pomislio da su njih dvojica zaljubljenici