I Rijeka i Pomorac imali su priliku za bolji rezultat u prvim utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske

Osvajanje Kupa i dalje sanjaju i bijeli i crveni

13.11.2008.
u 18:46
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Rijeke i Pomorca odlučili su gledateljima koji su se po užasnoj kiši odvažili doći na Kantridu, odnosno Žuknicu, pružiti stresnu završnicu.

Prokockali dobiveno
Malo je tko pomislio da će Riječani nakon vodstva 2:0 u 65. minuti dopustiti pogreške prema već viđenim scenarijima iz Varaždina, odnosno Kranjčevićeve, kada su isto tako prosuli vodstvo i vratili se kući s remijem. No, iznimno težak teren, povlačenje i opuštanje nakon vodstsva, te dvije pogreške, vratile su Zagreb u igru i omogućile mu prednost uoči uzvrata. - Moram čestitat igračima jer su se vratili psihološki nakon sramote protiv Intera.

Rezultat je kakav je, bolje igramo u gostima, pa sam optimist za uzvrat. Teren je možda više kriv za izjednačenje, nego same greške igrača. Bilo je teško iskontrolirat kretnje i loptu, mišljenja je trener Rijeke Robert Rubčić. No, ni to nije dovoljna isprika za prokockano, jer s 2:0 su bili nadomak polufinala, a ovako s 2:2 Zagrebu širom otvorili vrata. Teško je reći da će Riječani kojima treba pobjeda ili remi s više od dva gola, to uspjeti ostvariti, jer igra koju pokazuju ne ulijeva sigurnost. Dotad imaju tri teške utakmice Hajduk na Poljudu, Dinamo i Croatiu Sesvete na Kantridi.

Pomorci se nadaju
Nogometaši drugoligaša Pomorca u nešto su boljoj poziciji, bez obzira što uzvrat igraju u Vinkovcima na Cibalijinom terenu. Svjesni su Kostrenjani da su mogli i trebali više, kada su bili brojčano nadmoćni, ali uspjeli su izjednačiti iz jedanaesterca neposredno prije isteka sudačke nadoknade.

- Nismo krenuli kako smo priželjkivali, ali smo pokazali borbenost i vodili smo igru, što nam u posljednje vrijeme ne ide kada nam treba. Što je najvažnije, nismo se predavali, i to nam daje nadu za uzvrat, smatra jedan od najiskusnijih pomoraca Dalibor Višković.

Predsjednik Pomorca Miroslav Uljan nije bio nezadovoljan nakon utakmice, ali u usporedbi sa susretom s Varteksom, kada su osigurali četvrtfinale, igralo se slabije.

- Imali smo raspoloženog vratara i dva, tri igrača iz uže obrane, ostali nisu bili na nivou, a da su oni dali više, bilo bi dobro kao protiv Varteksa. No, rani gol je usmjerio utakmicu i malo sputao igrače. Bez obzira na to, i ovaj rezultat daje nadu za prolaz u Vinkovcima i treba vjerovati da to možemo, poručio je optimističan predsjednik Uljan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr