SVI UPIRU PRSTOM U NJEGA

Otkrivena nova Vučićeva muljaža oko goruće teme u Srbiji. Je li i ovo mislio prešutjeti?

Foto: Dimitrije Nikolic
Leskovac: Kvalifikacije za EURO 2024, Srbija - Bugarska
Foto: M.M.
Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom situacije na Kosovu i Metohiji
Foto: M.M.
Beograd: Aleksandar Vučić obratio se građanima povodom situacije na Kosovu i Metohiji
Foto: M.M.
Aleksandar Vučić obišao je u Šapcu radove na brzoj cesti Šabac - Loznica
Foto: Milos Tesic
Beograd: Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s drzavnom tajnicom Narodne Republike Kine Sen Jicin
14.10.2024.
u 09:58
Bijes lokalnog stanovništva sada je s pravom usmjeren na Aleksandra Vučića, o čijoj aferi s nacionalnim stadionom također se naveliko piše u zadnje vrijeme
Pogledaj originalni članak

Srbija gradi stadione. Posljednjih nekoliko godina niknuli su novi, lijepi nogometni hramovi u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, a upravo je ondje odigrana utakmica Lige nacija između Srbije i Švicarske. Stadion Dubočica samo je jedan u nizu stadiona u koje je zadnjih godina uloženo više od 100 milijuna eura. Sljedeći je korak gradnja velikog nacionalnog stadiona u Surčinu, što je jedno od gorućih pitanja u Srbiji.

No na utakmici Srbije i Španjolske nogometni svijet ostao je, blago rečeno, začuđen izrazito lošom kvalitetom travnjaka. U Leskovcu je već ove sezone odigrano dosta utakmica, a ni vrijeme ne ide u prilog pa su uvjeti na terenu bili jako loši. Budući da će u Leskovcu u studenom igrati Srbija i Danska, svoju je zabrinutost terenom izrazio i srpski izbornik Dragan Stojković.

Iako se nakon svega oglasio i Nogometni savez Srbije s pričom o tome kako je Grad Leskovac vlasnik terena koji bi trebali održavati, priča je potpuno drukčija. S juga Srbije dolaze informacije o tome kako je vlasnik stadiona zapravo država Srbija.

Foto: M.M.
Aleksandar Vučić obišao je u Šapcu radove na brzoj cesti Šabac - Loznica
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate

Prava istina dakle, ide tako da je čak i lokalni klub FK Dubočica prisiljen unajmljivati stadion, što ga na mjesečnoj razini stoji oko tri tisuće eura. Bijes lokalnog stanovništva sada je s pravom usmjeren na Aleksandra Vučića, o čijoj aferi s nacionalnim stadionom također se naveliko piše u zadnje vrijeme. Naime, tereti ga se za saznanja o tome da se nacionalni stadion u Surčinu planira graditi na zemlji koja još nije otkupljena od njenih vlasnika, ali i za to da neke parcele uopće ne postoje u zemljišnim knjigama.

Kad je Leskovac u pitanju, lokalno stanovništvo ispočetka je pozdravljalo ideju da stadion bude besplatan za korištenje lokalnim sportašima, ali država ga je, kako tvrde, ubrzo počela naplaćivati. A čim je, kolokvijalno rečeno, pala prva kiša, država je pobjegla od odgovornosti pa sada teret prebacuje na Grad Leskovac. 

SUKOB ZBOG VUČIĆA

Srpski ministar brutalno izvrijeđao Bulja: 'Začepi prljava usta, govedo ustaško! Ima da ti zavalim šamarčinu'; On mu odgovorio

"Vučić koji je u vrijeme velikosrpske agresije huškao hrvatske Srbe po Hrvatskoj i bio suradnik četničkog vojvode Šešelja sad se odjednom pravi blesav i negira da je četnik, iako je u Dubrovniku ponovo negirao agresiju. Hrvatska je, za razliku od Srbije, Zapad i ja na ovakve uvrede neću odgovarati niti se dati uplesti", poručio je Bulj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DZ
Dzasmin
12:37 14.10.2024.

Koga je uopce briga ovdje za njih tamo? Osim za onih Pupovcevih 3%

PA
PatMat
11:28 14.10.2024.

Tako sigurno Srbija i Vučić varaju i kod vozova i ostalih poslova.

PA
PatMat
11:26 14.10.2024.

Znači država Srbija prvo naplaćuje ulaznice za stadion, a kad treba održavati onda je grad odgovoran za troškove. Ako tako taj Vučić i Srbija muljaju i varaju Srbe to možda isto čini i sa puno većim i moćnijim partnerima.