NAGRADA THE BEST

Otkriveno kako je glasao Luka Modrić. Hrvatski kapetan smatra da Messi nije najbolji na svijetu

Foto: Carl Recine/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Foto: Lee Smith/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS
FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
27.02.2023.
u 23:28
Hrvatski kapetan nominiran je u najbolju momčad za 2022. godinu, a procurili su i glasovi
Pogledaj originalni članak

Argentinac Leo Messi treći put u karijeri osvojio je Fifinu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Nagrada se dodjeljuje od 2016. godine, a Messi je s trećim trijumfom postao rekorder i iza sebe ostavio dvostruke osvajače poput Cristiana Ronalda i Roberta Lewandowskog.

U ovom izboru glasaju izbornici nacionalnih reprezentacija, kapetani i novinari. Luka Modrić je kao kapetan Hrvatske na prvo mjesto stavio Karima Benzemu, svog suigrača iz madridskog Reala. Drugi je u 2022. godini, prema Modrićevom mišljenju, pobjednik Leo Messi, a treći Kylian Mbappe. Modrić je završio na sjajnom četvrtom mjestu. 

Sve glasove možete pogledati OVDJE

Španjolka Alexia Putellas proglašena je najboljom nogometašicom 2022. godine. Putellas je i lani dobila ovu nagradu,a u izboru je bila bolja od Engleskinje Beth Mead i Amerikanke Alex Morgan.

Najbolja trenerica prošle godine je Sarina Wiegman, izbornika engleske nogometne reprezentacije, a kod muškaraca nagradu je osvojio Argentinac Lionel Scaloni, trener reprezentacije svjetskih prvaka.

Fifa je na gala priredbi u Parizu dodijelila i nagrade za vratara godine, koje su dobili vratar svjetskih prvaka Argentinca Emiliano Martinez (Aston Villa) i Engleskinja Mary Earps (Manchester United), nagradu za najljepšu gol je pripao Poljaku Marcinu Oleksyju više o tome OVDJE, a nagrada za fair play dodijeljena je Gruzijcu Luki Lokošviliju. FIFA je dodijelila i nagradu najboljim navijačima koju su dobili pristalice argentinske reprezentacije.

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar kvasac60
kvasac60
16:03 28.02.2023.

Luku Modrića je kao najboljeg postavio samo jedan kapetan nacionalnih selekcija, a riječ je o kapetanu Sjeverne Koreje Kuk Chol Jangu ..

ZE
zeko386
16:22 28.02.2023.

Samo neka oni nas podcjenjuju i dalje..vidimo se opet!