Što mu je bilo?

Ovo je najveći sudački previd u povijesti nogometa

Foto: Screenshot
Jan vertonghen
19.01.2015.
u 12:39
Vertonghen je, naime, bio nekoliko metara ispred suparničkog igrača, a uz to bio je na svojoj polovici u trenutku upućivanja lopte.
Pogledaj originalni članak

U 22. kolu engleskog prvenstva Tottenham je pobijedio Sunderland sa 2:1, ali utakmica će se najviše pamtiti po vjerojatno najgoroj sudačkoj odluci u povijesti nogometa.

Naime, u posljednjim trenucima utakmice Sunderland je pokušao izjednačiti pa je i njihov vratar otišao u napad. No, Spursi su im oduzeli loptu i krenuli u kontru, a Jan Vertonghen postigao je pogodak koji je trebao značiti kraj rezultatske neizvjesnosti. No, sudac ga nije priznao zbog navodnog zaleđa. I ne bi bilo prvi put da suci pogrešno procijene, međutim, ovo je zaista bio neviđeni slučaj. 

Vertonghen je, naime, bio nekoliko metara ispred centra u trenutku upućivanja lopte. Da stvar bude gora, glavni sudac nalazio se samo nekoliko metara dalje. Engleski mediji već se dva dana naslađuju zbog ove odluke...

>>Događa se i to, košarkaški sudac se teško ozlijedio i ugrozio karijeru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

TO
tony111
13:34 19.01.2015.

Kad se igrač nalazi na svojoj polovini nema zaleđa.

VR
vrbaZG
13:11 19.01.2015.

Hrvoje, da bi nešto bilo "najgori previd u povijesti"... treba ispuniti nekoliko uvjeta... a prvi je da je na štetu Hajduka i da ga Brblić prozove "najgorim previdom u povijesti", ovo je samo jedna katastrofalna odluka suca... greške se događaju (osim u HNL-u, u HNL-u je uvijek namjerno). :)

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:26 19.01.2015.

Ha ha ha! :) Vratar ekipe koja prima gol je iza leđa igraču u bijeloj majici koji dodaje svome suigraču loptu u for. Pošto je samo jedan plavi ostao ispred njih, on se "tretira kao vratar", a da bi gol bio regularan, mora biti vratar ili barem još jedan s obzirom da je vratar na polovici bijelih. Šalim se, naravno. He he... Ali tko jamči da znamo sva nogometna pravila do u detalj? :)