POGLEDAJTE OČEKIVANE SASTAVE

Evo udarnih sastava Hajduka i Dinama, ovo su ključne bitke za Poljud: Karoglan mijenja taktiku Valdasa, velika dilema Čačića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Varaždin u 13. kolu Prve HNL
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Velika Gorica: HNK Gorica i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru
20.10.2022.
u 11:36
Već u petak navečer, na samom početku novog kola, čeka nas najveći hrvatski nogometni dvoboj. U trećem ovosezonskom velikom derbiju na Poljudu će od 18 sati Hajduk će ugostiti Dinamo. U prva dva ovosezonska međusobna dvoboja Dinamo je u Maksimiru slavio oba puta, prvo u Superkupu boljim izvođenjem udaraca s bijele točke, a zatim i u prvenstvu s 4:1 pobjedom.
Pogledaj originalni članak

Već u petak navečer, na samom početku novog kola, čeka nas najveći hrvatski nogometni dvoboj. U trećem ovosezonskom velikom derbiju na Poljudu će od 18 sati Hajduk će ugostiti Dinamo.

U prva dva ovosezonska međusobna dvoboja Dinamo je u Maksimiru slavio oba puta, prvo u Superkupu boljim izvođenjem udaraca s bijele točke, a zatim i u prvenstvu s 4:1 pobjedom.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Derbi Dinama i Hajduka na stadionu u Maksimiru

Uoči derbija kadrovska se situacija u Hajduku donekle poboljšala. Dug je bio popis izostalih u splitskoj momčadi u proteklih nekoliko tjedana, a sada se taj popis smanjuje. Ključno je pitanje hoće li kapetan Lovre Kalinić biti spreman za derbi. Iako je Karlo Sentić opravdao povjerenje među vratnicama, u Hajduku očekuju da će ipak iskusni čuvar mreže biti među vratnicama. Kalinić se trebao vratiti na Hajdukov gol još u proteklom dvoboju protiv Gorice, ali se s njegovim povratkom nije žurilo i sad bi trebao biti potpuno spreman.

Treninzima se nakon nešto duljeg izostanka vratio veznjak bijelih Lukas Grgić, a oko Poljuda kruži riječ da će Austrijanac biti spreman za pola sata utakmice, pa tako stoji na raspolaganju Karoglanu kao opcija s klupe. Strijelac pobjedničkog pogotka u derbiju iz svibnja, Nikola Kalinić. ima silnu želju istrčati na Poljudu protiv Dinama, no njegovo istegnuće bedrenog mišića zahtijeva dodatno vrijeme mirovanja, što je potvrdio i trener Karoglan na press-konferenciji uoči utakmice.

Dobre su vijesti za Hajduk što se nakon ozljeda u puni pogon vraćaju i Josip Elez te David Čolina, a svoje suspenzije zbog kartona u prošlom su kolu odradili Marco Fossati i Gergo Lovrencsics. U posljednjem derbiju Hajduk je u gostima na Maksimiru protiv Dinama igrao s tri u posljednjoj liniji, ali to je još bilo kod starog trenera Valdasa Dambrauskasa. Sad se, kod Mislava Karoglana, očekuje da će Hajduk istrčati u 4-3-3 formaciji koju je preferirao u ovom kratkom periodu. 

MOGUĆI SASTAV HAJDUKA: L. Kalinić - Mikanović, Elez, Awaziem, Melnjak - Fossati, Kalik, Krovinović - Sahiti, Livaja, Biuk

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Velika Gorica: HNK Gorica i HNK Hajduk u 13. kolu Prve HNL

Dinamo, s druge strane, muku muči s crijevnom virozom, ali sreća po trenera Antu Čačića da barem nije zahvatila puno prvotimaca. Jedini od prvotimaca kojem prijeti propuštanje derbija je Robert Ljubičić, a ostatak društva (Nevistić, Štefulj, Emreli i Bulat) ionako ne bi bio u početnoj postavi. 

Osim toga, vrlo će biti zanimljivo vidjeti za koji će se sustav odlučiti Dinamov strateg, hoće li to biti 4-3-3 sustav u kojem je Dinamo nastupio u zadnjem derbiju (pobjeda 4:1) ili će to biti ovaj 3-5-2 sustav kojeg će Dinamo koristiti u Zagrebu protiv Milana samo nekoliko dana nakon derbija. Sve zasad vodi k 4-3-3 sustavu, ali ne bi bilo pretjerano iznenađenje da se odluči i za ovu drugu opciju.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Varaždin u 13. kolu Prve HNL

Petar Bočkaj bi trebao zamijeniti bolesnog Ljubičića na lijevom beku, a jedina dilema za Čačića u početnoj postavi je koja će dva igrača startati od trojice Baturina-Ivanušec-Špikić. Čačić izrazito voli davati priliku mladom Martinu Baturini protiv Hajduka, pa je dojam da će dvojba biti na relaciji Špikić-Ivanušec za mjesto desnog krilnog napadača.

MOGUĆI SASTAV DINAMA: Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Bočkaj - Ademi, Mišić, Baturina - Ivanušec, Petković, Oršić

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

KO
Komedijaš
13:11 20.10.2022.

Piše u naslovu da je tekma u 20h. Kaj nije u 18 ? Pitam za frenda....

RE
RedTree
14:58 20.10.2022.

Prvi apsurd je da sudi sudac udaljen 37 kilometra udaljen od Zagreba, isto kao da Hajduku sudi sudac iz Trogira, Sinja, a pomoćnici iz Velike Gorice. Hajduk mora puno bolje, Kalinić i obrana moraju biti puno sigurniji, bez lakih grešaka, vezni red brži, a napad s boljim rješenjima. Šteta izostanaka Grgića i Kalinića.

KA
kažemja
12:05 20.10.2022.

Hajduku je ovo utakmica godine, desetljeća, stoljeća.Dinamu je samo jedna u nizu.Hajduk si je umislio da je neki faktor u Hrvatskoj.Mogu biti sretni što im klub takvog renomea i ugleda uopće dolazi na taj njihov stadion na kojem je travnjak kao na nekom seoskom igralištu.