Besparica na Korani

Pamić: Razlog poraza je i to što su igrači mislili o plaći

Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
Pamić: Razlog poraza je i to što su igrači mislili o plaći
15.04.2010.
u 14:25
Predsjednik kluba Zoran Sabljarić kaže da je u četvrtak igračima isplaćena plaća za siječanj.
Pogledaj originalni članak

- Moji su igrači odigrali najbolju utakmicu u drugom dijelu prvenstva. Ipak smo izgubili. Dva su razloga tome. Prvi je taj što nisu bili dovoljno koncentrirani zbog pojačanog ritma odigravanja utakmica. Drugi je što su bili zabrinuti zbog kašnjenja plaća.

- Stoga su više bili usredotočeni na to nego na samu utakmicu. Odgovoran sam i kad dobivam i kad gubim. Isto očekujem od drugih - kritizirao je upravu kluba Igor Pamić, trener NK Karlovca, ponovo posvećujući poraz u Kranjčevićevoj onima koji ne vole klub s desne obale Korane.

''Ciganimo se''

Podsjetimo, u "triler" utakmici 25. kola Prve hrvatske nogometne lige Karlovac je izgubio na gostovanju kod Zagreba 4:2.

Predsjednik kluba Zoran Sabljarić u četvrtak nam je rekao da će tijekom dana igračima biti isplaćene plaće za siječanj.

– Problem je u privlačenju sponzora. Pokušavamo sklopiti ugovor sa Croatijom osiguranje, a čekamo i da nam ''sjedne'' oko 600.000 kuna odštete od Lovrenova prelaska u Lyon. U međuvremenu pokušavamo ''pokrpati'' proračun malim sponzorstvima. Ukratko, ciganimo se – slikovito kaže Zoran Sabljarić.

Cilj kluba je, nastavlja, stvoriti domaće igrače.

– Jedino je to dugoročno uspješno. Stoga smo i angažirali vrhunskog stručnjaka Sretena Ćuka da nam vodi Omladinsku školu. Na utakmici u Zagrebu nisam bio jer sam u Unsko-sanskom kantonu u Bosni i Hercegovini dogovarao s Benjaminom Ključaninom da nam pronađe u toj regiji mlade igrače. To je vrlo dobar trener i skaut koji je otkrio Ibričića – objašnjava Zoran Sabljarić.

''Igrači su bogovi''

Igor Pamić subotnju utakmicu s Cibalijom smatra možda najvažnijom u 91-godišnjoj povijesti NK Karlovca.

– O tome ovisi hoćemo li igrati u Europi. Prije tri godine kod nas je gostovao NK Žminj, a sad se otvara mogućnost da na Korani zaigramo europske utamice. Moji su igrači za mene bogovi. Ako u subotu pobijede, bit će i više od toga – kaže Igor Pamić.

U gradu na četiri rijeke naveliko se iščekuje veliki prvenstveni derbi na Čavlekovu stadionu. Početak je u 18 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZD
Zdravek
14:54 15.04.2010.

Mozda, da im se stavi uvjet da ce placu dobit samo kad pobijede, mozda bi nogometasi (opcento) bilo puno koncentriraniji, zar ne?