SHKUPI - DINAMO

Pamić: Treba im zatvoriti krila, tu su bili opasni u Zagrebu, sjetimo se Sheriffa

Pamić: Treba im zatvoriti krila, tu su bili opasni u Zagrebu, sjetimo se Sheriffa
26.07.2022.
u 07:00
- Danas je Dinamo europski iskusniji i kvalitetniji nego u vrijeme ispadanja od Skenderbeua - kaže Igor Pamić.
Pogledaj originalni članak

Mnogo je onih koji su se ovih dana sjetili Skenderbeua i te 2017. godine kada je Dinamo ispao od albanske momčadi i ostao bez plasmana u skupini europskih natjecanja. Zbog toga je još kako potreban oprez u redovima Dinama, koji je u prvoj utakmici protiv makedonskog Shkupija pokazao dosta slabosti i ostvario neočekivan rezultat, odigrao je samo 2:2 i sada treba pobjedu.

Do 15.000 gledatelja

Plavi će danas u sjajnom zdanju u Skoplju, u areni Todor Proeski, tražiti pobjedu i prolazak u treće pretkolo Lige prvaka, a tim prolaskom već bi imali zajamčeno najmanje igranje u skupini Konferencijske lige. Iako je riječ o makedonskom prvaku, riječ je o klubu uz koji su vezani Albanci. I da se igra na njihovu stadionu, Čairu, koji prima oko 6000 gledatelja, bilo bi plavima pakleno, no ovako, na velikom stadionu, neće biti tako "strašno", iako se očekuje do 15.000 gledatelja, što navijača Shkupija, a ponešto i onih koji žele vidjeti Dinamo. Vjerojatno će biti i navijača koji će stići iz Zagreba iako im Dinamo nije smio prodavati ulaznice, no nitko nije rekao da ih ne smiju kupovati u Skoplju.

Dinamo je dosad, od zadnjih pet kola prošlog prvenstva pa do danas, imao sjajnu podršku svojih navijača i dobro bi plavima došli i danas u Skoplju.

No u svakom slučaju Dinamo mora biti bolji nego što je bio u Maksimiru prije tjedan dana, s pravom je tada plave kritizirao nekadašnji napadač Dinama Igor Pamić.

– Dinamo u toj utakmici nije igrao bajno, to sam rekao jasno, to su na kraju vidjeli svi, treneri, navijači, a i sami igrači. Koji je bio uzrok takve lošije igre, sad više nije važno. U jednom dijelu drugog poluvremena Dinamo čak i nije izgledao tako loše, ali na kraju je rezultat sve rekao. Uostalom, kako je Dinamo u jednom dijelu utakmice bio dobar, tako se i Shkupi u jednom intervalu uspio nametnuti plavima. Nije baš dolazio u zadnju trećinu po oduzetoj lopti, ali je umrtvio igru plavih – vratio se na taj susret od prije tjedan dana Igor Pamić.

Danas je novi dan, nova utakmica i ipak objektivno velika prilika da plavi naprave korak dalje prema Ligi prvaka.

– Nikako ne bih podcijenio Shkupi, svi mi koji se bavimo nogometom znamo da danas nije nikoga lako dobiti, ali objektivno je Dinamo favorit iako igra u gostima.

Plavi su u Skoplje jučer otputovali dobrog raspoloženja, sami su si ga podignuli u Koprivnici odličnom igrom, kojom su nakon primljenog pogotka stigli do uvjerljive pobjede od 5:1 te podignuli razinu samopouzdanja uoči današnjeg susreta.

– Dinamo je bio dobar u Koprivnici, ali držim da će danas u Skoplju morati biti na još višoj razini negoli je bio protiv Slaven Belupa. Moraju biti pametni, stabilni otraga i dobro zatvoriti njihova krila. Sjetimo se što je Sheriff prošle godine napravio Dinamu svojim brzim krilima, pa i Shkupi je u Maksimiru radio dosta problema na tim krilnim pozicijama. Shkupi može biti i opasniji prema naprijed negoli je bio u Zagrebu, gdje nije često dolazio u zadnju trećinu. No ako Dinamo bude na svojoj razini, ako bude kompaktan, zatvori im krila i ne dozvoli im posjed, onda će biti blizu prolaska – kaže Pamić.

Sjećamo se tog debakla protiv Skenderbeua, trener Mario Cvitanović nije po imenima imao nimalo lošu momčad, tada su u uzvratu igrali: Livaković – Stojanović, Sigali, Rrahmani, Lecjaks (od 85. Hodžić) – Doumbia, Moro (od 57. Gojak) – Soudani, Olmo, Fernandes – Henriquez (od 67. Fiolić). Bi li ispadanje od Shkupija bio isto tako debakl i blamaža?

Čujemo se za treće pretkolo

– U životu se svašta može dogoditi, ali treba priznati da bi ispadanje doista bio debakl. Dinamo na tu utakmicu ide s pozitivnim rezultatom i, s obzirom na sve, na kvalitetu igrača, plavi bi morali proći. Dinamo iz vremena kada je ispao od Skenderbeua i današnji ipak se razlikuju. Nakon toliko godina Dinamo je stekao golemo međunarodno iskustvo, a ima i jako kvalitetan kadar igrača. Važno je da se dobro analizira ta prva utakmica, a ja sam uvjeren da će Ante (Čačić, nap. a.) sve to dobro prostudirati i posložiti – rekao je Igor Pamić i za kraj dodao:

– Čujemo se prije trećeg pretkola!

Nadajmo se da je s pravom poslao tu poruku optimizma i da ćemo danas gledati dobar Dinamo. Iako makedonski mediji pišu da se Dinamo "iživljavao" u Koprivnici, ali da Shkupi nije Slaven Belupo, držimo da bi izdanje plavih iz tog koprivničkog susreta bilo dovoljno za siguran prolazak u sljedeću rundu kvalifikacija.

>> Pogledajte komentare Dinamovih navijača nakon remija sa Shkupijem 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.