AMBASADOR TURNEJE

Pamte ga po okršaju sa Zidaneom, danas stiže u Split zajedno s legendarnim trofejem SP-a

Foto: Facebook / Marco Materazzi
Pamte ga po okršaju sa Zidaneom, danas stiže u Split zajedno s legendarnim trofejem SP-a
17.09.2022.
u 10:07
Trofej ćete moći vidjeti u Hrvatskom domu na Prokurativama – u subotu od 16 do 20 sati i u nedjelju od 10 do 18
Pogledaj originalni članak

Najpoznatiji sportski trofej, namijenjen svjetskom nogometnom prvaku, stiže u Split i Hrvatsku u sklopu svjetske turneje FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola, a svi ljubitelji nogometa imat će ga priliku uživo vidjeti 17. i 18. rujna u Hrvatskom domu na Prokurativama – u subotu od 16 do 20 sati i u nedjelju od 10 do 18 sati.

Trofej stiže u pratnji ambasadora turneje FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola, nogometnih legendi Marca Materazzija i Roberta Jarnija, koji će u sklopu programa odigrati revijalni meč s djecom iz udruge Down 21 Split 18. rujna u 18 sati na Prokurativama.

Izrađen od čistog zlata

– Veliko nam je zadovoljstvo što drugi put dovodimo FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola u Hrvatsku i omogućujemo ljubiteljima nogometa da uživo vide ovaj najpoznatiji simbol nogometa. Svrha turneje je zajedništvo – i to je ono što želimo postići i izložbom u Splitu, želimo okupiti građane i navijače, povezati se i zajedno podijeliti čaroliju nogometa ususret Svjetskom prvenstvu – izjavio je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

storyeditor/2022-09-15/PXL_NEW_240822_95276002.jpg

FIFA World Cup Trophy Tour by Coca-Cola ove se godine organizira peti put i obuhvaća čak 51 zemlju, uključujući i 32 zemlje koje će se natjecati u Kataru, a navijači u Hrvatskoj već su jednom imali priliku vidjeti Fifin trofej kada je u veljači 2014. bio izložen u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Trofej je izrađen od čistog zlata i težak je 6,142 kg, dizajniran kao kompozicija dviju ljudskih figura koje drže globus iznad sebe. Kao jedan od najpriznatijih sportskih simbola na svijetu, originalni Fifin trofej može dotaknuti i držati samo odabrana skupina ljudi, koja uključuje bivše pobjednike Svjetskog prvenstva i šefove država.

Proputovat će svijet

Turneja je počela u svibnju ove godine u Dubaiju i prošla 19 zemalja i teritorija uključujući Keniju, Kambodžu, Kuvajt, Pakistan, Libanon i druge. Druga faza turneje počela je 19. kolovoza u Zürichu u Švicarskoj i završit će u zemljama koje su se kvalificirale na SP uključujući Meksiko, Kanadu, Francusku, Englesku, SAD, Australiju i Japan. 

>> Pogledajte slavlje navijača Dinama nakon velike pobjede protiv Chelseaja

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.