CEDEVITA - PARTIZAN

Mamić: Partizan bismo morali svladati, kod nas nema mjesta panici

Foto: Mario Cuzic/ZNA.HR/PIXSELL
Mamić: Partizan bismo morali svladati, kod nas nema mjesta panici
10.10.2014.
u 10:00
Radi isključenja protiv Krke, Partizan bez trenera Vujoševića.
Pogledaj originalni članak

Premda nakon prva dva kola Cedevita ima omjer 0-2, sportski direktor Matej Mamić nije se uspaničario: – Nitko ne voli vidjeti 0-2, no nedostaju glavni trener i prvi razigravač, a to je ogroman hendikep. Nema mjesta panici, nisam ni najmanje nervozan jer gostovanja u Novome Mestu i Ljubljani uvijek su bila teška. I kada smo kompletni pobjeđivali činili smo to na jednu loptu. Žao mi je što pojedini igrači nisu preuzeli odgovornost i pokazali kvalitetu, no kada se Repeša i Ukić vrate igrat ćemo puno bolje. Štoviše, uvjeren sam da je samo Ukić bio zdrav da bismo sada umjesto 0-2 imali 2-0.

Bez derbija Jasko - Dule

Partizan je pred vratima, što znači i ozbiljnu prijetnju da Cedevita ima i 0-3. Jer to se može dogoditi i bez obzira na to što je Partizanov trener Vujošević, zbog isključenja, kažnjen s jednom utakmicom zabrane vođenja o čemu Mamić kaže:

– Čim su ga prijavili suci bilo je jasno da neće moći voditi momčad u Zagrebu. Moramo pobijediti Partizan da ne izgubimo korak s konkurentima za vrh, ali i zbog psihe uoči početka Eurolige.

Nakon domaćeg poraza od Krke, Partizan izgleda sasvim pobjedivo.

– To je čvrsta momčad koja igra istim načinom kao i prethodnih sezona, no vjerujem da smo mi bolji. Zapravo, na našem parketu ne smije nitko od nas biti bolji pa ni Crvena zvezda koja igra impresivno.

Jesu li u utakmicama s Krkom i Olimpijom igrači razumjeli što je od njih tražio Repešin pomoćnik Mršić?

– Turnir u Zadru pokazao je da je Mršić dobro pripremio momčad. U susretu s Olimpijom vidjela se želja i energija, ali smo naletjeli na dobrog suparnika.Predsjednik Veber rekao je da će odobriti dovođenje centra ako mu stručni stožer elaborira potrebu za njim.

– Možemo to napraviti, no trebali bismo prvo vidjeti možemo li od igrača koje imamo izvući više.

Dvije utakmice jedan skok

Mislite li na Zubčića, igrača od 209 centimetara koji je u dvije utakmice samo jednom bio uspješan u skoku?

– Ne želim nabrajati igrače koji bi morali davati više, oni su toga svjesni. A kada se u momčad vrate prvi trener i prvi razigravač te kada Tomas dođe na svoju uobičajenu razinu znat ćemo točno što nam još treba. Svjesni smo da bi nam u visokoj liniji dobro došao još jedan kvalitetan igrač, to je vrlo jasno i laiku, no odlučili smo priliku dati Arapoviću i Žganecu. Želimo i Zubčiću dati priliku da igra kvalitetno, što bi on po svojim kvalitetama i trebao, jer ako igrate 30 minuta bez skoka, onda je to puno više zabrinjavajuće nego pet promašenih šuteva. Šuterski kredit se može steći jedino kroz tzv. obveznu igru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.