U NOVOM MAXU!

Machado: U Maksimiru su mi oprostili srednji prst. Priznao sam pogrešku i ispričao se

Foto: Andreas Gebert/DPA/Pixsell
Paulo Machado
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Paulo Machado
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Machado
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Machado
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Machado oprost
19.10.2015.
u 12:15
- Uživao sam igrajući za Olympiakos, dolaze moji prijatelji, ali sad je Dinamo moj klub u kojem želim uživati i pobjeđivati. I pokušat ćemo dohvatiti veću razinu od samog ulaska u Ligu prvaka - rekao je Machado za Max!
Pogledaj originalni članak

Dva tjedna stanke od nogometa zbog reprezentativnih obveza iza naših je nogometaša, Dinamo je susretom sa Zagrebom krenuo u nastavak, ali u pripremu utakmice s Olympiakosom u Ligi prvak. Iako su plavi imali nekoliko slobodnih dana u toj stanci, Machado nije otišao kući.

– Nisam išao u Portugal, bio sam ovdje s obitelji, a slobodni dani bili su prilika da mogu malo uživati u Zagrebu – kazao je za Max! Machado koji je pogledao i kako igra Portugal.

Oklada – Hrvati ili Portugalci

– Gledao sam, i u Portugalu su svi sretni, reprezentacija je imala odličan niz. A na Euru može puno, može biti na samom vrhu jer imamo odlične igrače, Cristiano Ronaldo igra sjajno i s njim možemo i osvojiti Euro. Doduše, tome se uvijek nadamo, a na kraju ne osvojimo ništa – kazao je Machado. Pa je pala i oklada, hoće li dalje otići Hrvatska ili Portugal.

Možda se i Machado ponovno nađe u reprezentaciji, nekoć je igrao, ima šest nastupa za A vrstu.

– Nikad se zna, budemo li u Dinamu i dalje igrali ovako, sve je moguće.

U utorak u Zagreb dolazi Olympiakos, vaš bivši klub. Jeste li bi sretni kad vam je ždrijeb donio grčkog prvaka?

– Ha-ha, bio sam sretan prije svega što smo s Olympiakosom, kao i svi, ali moramo znati da su i Grci bili sretni što su izvukli Dinamo. Za obje momčadi bit će to teške dvije utakmice, mislim da moramo dobiti obje da bismo prošli dalje u Ligi prvaka.

Machado i dalje ima prijatelje u tom velikog grčkom klubu.

Leandro Salina moj je najbolji prijatelj i čujemo se nakon svake utakmice. Pričali smo puno i o našim međusobnim utakmicama, bio je sretan kad smo pobijedili Arsenal u Zagrebu, to je bilo dobro i za njih. No, onda su i oni pobijedili Engleze, tako da je sad sve otvoreno. Prije početka Lige prvaka svi su mislili da Olympiakos i mi ne možemo ništa, a očito baš nije tako, pogotovu za Arsenal koji bi nakon četiri utakmice mogao imati četiri poraza.

Da, moglo bi im se to dogoditi s obzirom da sad igraju dva susreta sa strojem zvanim Bayern. Dinamo je u Ligi prvaka već igrao s Olympiakosom, izgubio u Ateni 2:0, u Zagrebu je bilo 1:1 na onih minus 17 Celzijevih stupnjeva, može li se dogoditi osveta jer plavi tada nisu prošli?

Pustimo prošlost, vremena se mijenjaju. Mislimo na ono što će biti, uživajmo u utakmici i idemo im uzeti šest bodova.

Je li vas Olympiacos iznenadio pobjedom na Emiratesu?

– Nije, kao što me nije iznenadila naša pobjeda nad Arsenalom. Riječ je o nogometu, a mislim da veliki klubovi baš ne uvažavaju dovoljno manje momčadi, i zato to za mene nisu iznenađenja.

Što je najjača strana grčke momčadi?

– U igri prema naprijed imaju Alejandra Domingueza koji je po meni najbolji igrač Olympiakosa, ako mu dozvolimo da slobodno igra može napraviti puno toga.

A slabije strane?

Posebna utakmica za mene

– Najbolje je da o tome govorim našem treneru.

Hoće li doći puno grčkih navijača?

– Sigurno, idu svakamo, prate momčad na svakoj momčadi i u grčkom prvenstvu i u Ligi prvaka, stalno podržavaju momčad.

Da, ovdje je to malo drukčije, kao i atmosfera na stadionu, na Karaiskakisu će biti ludnica, paklena atmosfera, a u Maksimiru baš i neće. Vatreni navijači Olympiakosa Machadu su dali podršku kad je ovdje imao problema, kad je tribinama pokazao srednji prst i prijetilo mu je da bude čak izbačen iz kluba.

Podržali su me jer sam tamo igrao odlično, znaju što sam napravio, kako sam radio i cijene me.

Publika u Zagrebu brzo je oprostila taj srednji prst, nakon pobjede nad Arsenalom Machado je dobio ovacije.

– Vjerujem da su to svi zaboravili i oprostili, ispričao sam se jer sam znao da sam pogriješio i danas su svi sretni, takve stvari i nisu više važne kad svi mogu uživati u Ligi prvaka, u velikim utakmicama i, nadam se, našoj dobroj igri.

Machado je igrao i za St. Etienne i u dvije utakmice u Uefinoj ligi 2009. slavio nad grčkim klubom (2:1 i 3:1), Paulo je igrao u oba susreta.

– Bilo bi lijepo opet slaviti, ali kako sam rekao, treba uživati u tim utakmicama, a šest bodova dobro bi došlo.

Je li to posebna utakmica za vas?

– Svakako, uživao sam igrajući za Olympiakos, dolaze moji prijatelji, ali sad je Dinamo moj klub u kojem želim uživati i pobjeđivati. I pokušat ćemo dohvatiti veću razinu od samog ulaska u Ligu prvaka.

>> Paulo 'srednji prst' Machado podržao Ademija: Svi smo uz tebe!

>> Dinamo ima rupe koje će teško zakrpati do utorka

>> Kako bez Ademija: Mamić mijenja sustav, Goncalo opet ispred Benkovića!

>> Tri asistencije Machada i dva gola Fernandesa za preokret Dinama protiv Zagreba

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar Abcda
Abcda
13:20 19.10.2015.

Machado , legenda ! A za srednji prst BBB-ovcima , treba mu dati status branitelja .

Avatar Titanov sin
Titanov sin
13:58 19.10.2015.

Machado je čovjek kao i svi drugi, njegova reakcija je išla publici ali i sebi, tko je gledao utakmicu je vidio da u prvom redu nije bio zadovoljan sam sa sobom. Rogu, Ćoriću i Antoliću je potreban takav tip suigrača, iskusan koji radi dobar posao u defenzivi.

Avatar petrolio
petrolio
13:52 19.10.2015.

ajde dosta više o tom srednjem prstu! vozač pogriješi i ubije druge ljude pa mu se i to vremenom oprosti, a novinari stalno oko tog srednjeg prsta dižu tenzije kao da je zgazio 20 ljudi! pogriješio je, se ispričao i što je najvažnije-svojim igrama nakon toga pokazao da gine i da zaslužuje nositi plavi dres, a to je jedino bitno! sretno dinamu i nadam se da bar neće biti poraženi, ali bojim se da s ovakvom šupljom obranom na stoperima imamo jako male šanse...