BORBA ZA ČETVRTFINALE

Pavić izbacio Dodiga u parovima na US Openu

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pavić izbacio Dodiga u parovima na US Openu
02.09.2024.
u 23:02
U odlučujućoj igri Pavić i Arevalo su stalno bili u rezultatskoj prednosti te su uspjeli završii dvoboj.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisač Mate Pavić se sa Salvadorcem Marcelom Arevalom plasirao u četvrtfinale muških parova na posljednjem ovogodišnjem "grand slam" turniru, US Openu u New Yorku, oni su u dvoboju 3. kola nadigrali još jednog hrvatskog predstavnika Ivana Dodiga i Čeha Adama Pavlašeka sa 7-5, 7-6 (4).

U prvom setu oba para su bila sigurna na svom početnom udarcu do 5-5, a onda su Pavić i Arevalo spasili "break-loptu" s kojom su bili suočeni, dok u sljedećoj igri to nije uspjelo Dodigu i Pavlašeku pa je prvi set pripao hrvatsko-salvadorskoj kombinaciji.

KINESKINJA BOLJA

Vekić nakon noćne drame ispala s US Opena u reprizi finala Olimpijskih igara

U prvom setu su obje tenisačice držale svoj servis i odlučen je i tie breaku u kojem je bolja bila sedma tenisačica svijeta. U drugom setu Vekić je odmah na početku oduzela servis kineskoj tenisačici i povela 2-0, no Zheng je odmah vratila servis. Vekić na kraju seta dolazi u priliku koju onda i iskorištava i uzima servis za 6-4. U trećem setu međutim Kineskinja oduzima prvi servis Vekić i onda još jedan na kraju čime  si je osigurala pobjedu.

Dodig i Pavlašek su "breakom" u petoj igri drugog seta stigli do prednosti koju su držali sve do servisa za set kod 5-4 kada su pokleknuli pa je ta dionica meča otišla do "tie-breaka". U odlučujućoj igri Pavić i Arevalo su stalno bili u rezultatskoj prednosti te su uspjeli završii dvoboj.

Pobjednici ovogodišnjeg Roland Garrosa u četvrtfinalu će igrati protiv boljih iz ogleda Britanca Neala Skupskog i Novozelanđanina Michaela Venusa te Amerikanaca Tristana Boyera i Emilija Nave.

 
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.