Najbolji vratar na svijetu

Pavić: Ne želim otkriti tajnu

Foto: 'Zeljko Lukunic/24sata'
Pavić: Ne želim otkriti tajnu
29.07.2010.
u 11:36
Dupini na Svjetskom kupu u Rumunjskoj uspješno krenuli u lov na medalju. Srbi nisu imali domaćinsko suđenje kao u Nišu, pa su se čudili sudačkim odlukama – kaže Josip
Pogledaj originalni članak

Nakon njegovih 13 sjajnih obrana ugrađenih u veliku 10:8 pobjedu nad Srbijom u prvom kolu Svjetskog kupa u Oradei, bez velikog rizika može se ustvrditi da je Josip Pavić trenutačno najbolji vratar svijeta! Još je i osvojio barem tri lopte, presijecao suparničke protunapade, hrabrio suigrače... Pohvalio ga je i izbornik Rudić, iako mu nije običaj isticati pojedince.

Bolji smo nego u Nišu

– Zadovoljan sam svojim obranama, naravno, ali cijela momčad igrala je puno bolje nego na završnom turniru Svjetske lige u Nišu. A ni ondje nismo bili slabi. Malo smo se ovdje u Oradei mučili u prvom dijelu utakmice, ali poslije smo igrali sve bolje. Igralo se žestoko, sidraši su bili dobro zatvoreni, ali mi smo se i u takvoj igri dobro snašli – kaže 28-godišnji Pavić, porijeklom iz Splita, od 2005. vratar Mladosti.

Ipak, čini se da su Srbi igrali manje agresivno nego u Nišu?

– Ma igrali su ponovno agresivno, samo nisu imali domaćinsko suđenje kao u Nišu. Pa su se malo čudili nekim sudačkim odlukama. Ovo je ipak neutralan teren.

Imali ste čak devet obrana u prvom i četiri obrane u drugom dijelu utakmice.

– U prvom je dijelu bilo puno "gušće", više smo griješili i imao sam poprilično posla. U drugom se dijelu naša igra stabilizirala. Tako ćemo, vjerujem, igrati do kraja. Nadam se samo da se nitko neće ozlijediti.

Obranili ste i peterac Filipoviću, a i inače ste dobri u tome. U čemu je tajna tih obrana osim u velikom rasponu ruku (Pavić je visok 196 cm)?

Zagrijavanje za EP

– Tajnu moram zadržati za sebe – odgovorio je Pavić uz osmijeh te potom dodao:

– Filipoviću sam konkretno malo skratio kut, malo sam izišao a da suci to nisu uočili. Inače nastojim čekati koliko je to moguće i predvidjeti u koju će stranu izvođač pucati. Malo sam radio s Bonačićevim prijateljem, velikim Karlom Stipanićem, koji je bio vrlo uspješan u branjenju kaznenih udaraca. On mi je dao recept kako braniti penale i ja ga se držim.

A sve je to, bronca u Svjetskoj ligi i početna pobjeda u Svjetskom kupu, nadamo se, samo zagrijavanje za Europsko prvenstvo u Zagrebu.

– Očekujem da najbolji budemo u Zagrebu, za EP tempiramo formu. Samo neka budu pune tribine, svaka utakmica fešta, a mi ćemo svoje dati u bazenu – zaključio je Pavić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.