AVANTURA

Pedalinac – biciklima na Olimpijske igre u London

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL
Pedalinac – biciklima na Olimpijske igre u London
18.05.2012.
u 14:01
Trideset članova biciklističkog kluba Pedalinac priprema se za 2900 km dugačak put biciklima na Olimpijske igre u Londonu 2012.
Pogledaj originalni članak

Ideja o putovanju na OI u Londonu rodila se nakon uspješnog i nesvakidašnjeg putovanja biciklima na OI u Pekingu 2008. na koje su se odvažili zaljubljenici u biciklizam, ali i u sport općenito Mladen Gaćeša i Marko Mitić. Put je tada bio dugačak 12 tisuća kilometara kroz šest zemalja, Rumunjsku, Srbiju, Rusiju, Ukrajinu, Mongoliju i Kinu.

Za putovanje Europom biciklisti planiraju putovati rutom koja će ih provesti kroz što veći broj država, točnije, kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Francusku, Luksemburg, Belgiju te Englesku. Na put će krenuti iz Zagreba prema Mađarskoj te će pokraj Budimpešte nastaviti na EUROVELO 6, biciklistički koridor koji povezuje Atlantski ocean i Crno more, prateći Dunav preko Bratislave i Beča sve do Donaueschingena, a zatim do Basela.

Odande  će krenuti na sjever uz rijeku Rajnu do Strasbourga i dalje preko Luksemburga, do Sjevernog mora u Belgiji (Ostende). Prijeći će kanal prema Doveru te nastaviti do Londona u koji će stići uoči početka Igara.

Motivacija za putovanje počiva na idejama zajedništva i suživota, mira i tolerancije, zdravog duha u zdravom tijelu te ekološke svijesti koju Pedalinac aktivno potiče.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.