TRENER CITYJA

Pep je već pod pritiskom: Sad mora biti i europski prvak!

Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
Manchester City - Barcelona
03.11.2016.
u 22:45
– Isto je bilo sa skupinom igrača predvođenih Hartom i Kompanyjem, koja je naslove u Premijernoj ligi čekala pet-šest godina. Igrači koji dolaze u klub trebaju shvatiti da moraju još dugo raditi da bi postali najbolji u Europi – kazao je Guardiola
Pogledaj originalni članak

Barcelonin pad na Etihadu nije samo golemi korak za momčad Manchester Cityja nego i za sam klub. To je onaj iskorak na koji su u Cityju čekali godinama, trijumf nad jednim od vladara svjetskoga nogometa.

To je ono što je, primjerice, Cityju nedostajalo u polufinalu Lige prvaka protiv Real Madrida. Sada pak Manchester City više ne izgleda impresionirano.

– Isto je bilo sa skupinom igrača predvođenih Hartom i Kompanyjem, koja je naslove u Premijernoj ligi čekala pet-šest godina. Igrači koji dolaze u klub trebaju shvatiti da moraju još dugo raditi da bi postali najbolji u Europi. Ne mogu naš vlasnik šeik Mansour i predsjednik Al Mubarak doći i reći: ‘Stvorit ćemo najbolju momčad u Europi’. Ne ide to preko noći, trebate deset, petnaest ili dvadeset godina da dođete do toga, naravno mi ćemo nastojati maksimalno skratiti to razdoblje – kazao je Guardiola, suočen s pritiskom kakvome se, primjerice, u Bayernu nije uspio oduprijeti.

Nismo stroj

Od najboljeg trenera na svijetu jednostavno se očekuje da bude europski prvak. Osobito nakon što Manchester City u velikom stilu razbije moćnu Barcelonu s trojcem najubitačnijih napadača svih vremena.

– Točno je da smo stvorili mnogo šansi, a poraza nas je koštalo pet minuta loše igre. City ima kvalitetne igrače, a mi nismo stroj na kojemu pritisneš dugme kako bi iz njega izašao sok. Da ste isključili televizor u 40. minuti, ne biste sigurno vjerovali kako je na kraju ispalo – kazao je Luis Enrique, još uvijek vodeći u svjetskom trenerskom poretku.

Iza njega je trener madridskog Atletica Diego Simeone, a tek je trećeplasirani Pep Guardiola (prvih pet zatvaraju Zinedine Zidane i Unai Emery).

O pritisku kojemu je bila izložena obrana Barcelone govori i podatak kako je njezin vratar Ter Stegen imao više dodavanja i dodira s loptom nego Luis Suarez: čak 45 pasova (Suarez 23), jednako kao i Lionel Messi, i čak 50 kontakata s loptom (Suarez 44).

Utakmica na Etihadu imala je repove ispred svlačionica. Gnjevni Messi došao je do svlačionice Manchester Cityja, lupao po vratima i tražio da iz nje izađe igrač koji mu je vrijeđao obitelj. Na kraju je izašao Messijev prijatelj – Agüero.

– Bio sam u svlačionici i čuo da Messi viče: ‘Budalo, izađi van i pokaži se’. Nisam znao o čemu se radi, ali sam vidio da je Leo bijesan. Porazgovarao sam s njim i rekao mi je da mu je jedan od mojih suigrača vrijeđao obitelj – kazao je Agüero, ne navodeći o kojemu se suigraču radilo.

Očito netko sa španjolskog govornog područja – Silva, Nolito, možda Jesus Navas?

Barcelonin krah na Etihadu već je treći posrtaj velike momčadi ove sezone, nakon što su joj mjeru uzeli Alaves i Celta u španjolskom prvenstvu. I u prošloj sezoni Barca je do početka studenoga imala tri poraza, a posljednji njezin brodolom u grupnoj fazi Lige prvaka datira iz rujna 2014. godine, protiv PSG-a na Parku prinčeva.

Rakitić neraspoložen

Neraspoloženi Ivan Rakitić u Manchesteru je tek upisao svoju 45. recku u Ligi prvaka, natjecanju u kojemu je igrao za Schalke i Barcelonu. Za usporedbu, Luka Modrić ima pedeset nastupa u Ligi prvaka, a hrvatski rekorder Darijo Srna 62. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UN
unbekant
13:06 04.11.2016.

Lahko je biti Bayernu trener,ili Barceloni,to bih i najobicniji trener mogao,nego neka ovaj Guardiola dodje biti trener Hajduku ili Dinamu,pa neka uzme nesto na medjunarodnim takmicenjima s njima......

TM
tmioc
22:11 06.11.2016.

Ma nebih on dočekao Bozić😀