RUŠE SE REKORDI

Pep priprema megatransfer, ali ne onaj kojem se nadao: 'Leo Messi ne dolazi u City'

Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Manchester City v FC Barcelona - UEFA Champions League Group Stage - Group C
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Premier League - Manchester City v Aston Villa
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Premier League - Tottenham Hotspur v Leeds United
Foto: JB Autissier/PIXSELL
Le président Emmanuel Macron assiste à la victoire du Paris Saint Germain 2 à 0 face à Monaco en finale de Coupe de France au Stade de France à Saint-Denis
06.08.2021.
u 18:00
City je za rekordnih stotinu milijuna funti doveo Jacka Grealisha iz Aston Ville te mu dao dres s brojem deset. Samo nekoliko sati kasnije, Messi se rastao s Barcom i Pep je ostao u nevjerici, bespomoćan reagirati.
Pogledaj originalni članak

Rastanak Barcelone i Lea Messija nije samo šokirao zaljubljenike u katalonski klub, kao i one uključene u njega, šokirao je i Pepa Guardiolu, upravu i navijače Manchester Cityja.

Samo nekoliko sati prije službene objave Barcelone, City je za rekordnih stotinu milijuna funti doveo Jacka Grealisha iz Aston Ville te mu dao dres s brojem deset. Time se dalo do znanja da Guardiola gradi momčad za budućnost te da bi 25-godišnjak trebao biti nositelj iste te budućnosti.

Time se objasnila i činjenica da nitko nikad nije plaćen tolik novac. U Engleskoj. I kad se činilo da je to posao godine, pojavila se vijest da na tržište dolazi jedan slobodan igrač - Messi! Nosi broj deset, apsolutna je zvijezda gdje god bi se pojavio i City se u startu morao oprostiti od ideje da će ga dovesti.

Stoga, morat će nastaviti s planom smjene generacija i nadati se da će igrač koji nije u prvih 11 engleske reprezentacije te je ime stvorio u donedavnom drugoligašu, klubu koji ipak nije istinska pozornica mogućnosti najviše razine, potvrditi da vrijedi koliko je plaćen. Znači, morao bi biti najbolje što je viđeno u Engleskoj.

Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Premier League - Manchester City v Aston Villa
To djeluje nemoguće, ali u današnjim vremenima rasipništva u nogometu, malo koga je briga. Uostalom, to rasipništvo je Barcelonu koštalo Messija, najboljeg koji je nosio njen dres. I na kraju ode bez ikakve odštete. Pandemija koronavirusa svakako je raskrinkala one koji bez odgovornosti i istinskih sposobnosti vode velike organizacije, inače navikle na prihode koji su tijekom krize izostali. Rashodi su pak ostali jer teško se odreći luksuza.

- Mogu potvrditi da nećemo ni pokušati dovesti Messija. Ali za Harryja Kanea smo još uvijek zainteresirani - potvrdio je Guardiola za BBC.

Nije mu bilo lako, htio je još jednom u karijeri raditi s genijalnim Argentincem, kojeg sad samo čudo može spriječiti od odlaska u PSG.

Foto: JB Autissier/PIXSELL
Le président Emmanuel Macron assiste à la victoire du Paris Saint Germain 2 à 0 face à Monaco en finale de Coupe de France au Stade de France à Saint-Denis
Što se Kanea tiče, odbio se vratiti s godišnjeg odmora i time navukao bijes kluba na sebe no očito ionako više ne planira biti igrač Tottenhama pa ne smatra da mora iskazati poštovanje prema klubu koji mu je sve omogućio. Ujedno, upravo Kane bi trebao srušiti rekord koji je postavio Grealish, a priča se o nekih 120 milijuna funti.

Time bi Grealish bar malo tereta maknuo sa svojih leđa i lakše se priviknuo na nešto čemu nikad nije svjedočio, uz svo poštovanje prema Aston Villi, u svojih 25 godina života - igranje i rad s velikim nogometnim klubom.

>>> Kraj ere Lea Messija u Barceloni

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RE
RedTree
19:32 06.08.2021.

Cijelo vodstvo Citya i trener Katalonci i propuste ovakvu priliku. Mislim da City preplaćuje te igrače u Premiershipu debelo i ne ulijevu nadu da će osvojiti LP.

Avatar southman
southman
18:57 06.08.2021.

City još samo mora kupiti Kanea Neymara Mbapea Messija i možda odu do kraja u LP.

ZA
zagi101
18:55 06.08.2021.

ako taj tip vrijedi 100 milja funti onda nek ide nogomet kvragu. pa da vrijedi trebao je sam pobijediti Talijane u finalu