Dobra provjera

Perišić najveći dobitak, Vrsaljko može i lijevo, a Dudu nije u Kovačevim planovima

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Perišić najveći dobitak, Vrsaljko može i lijevo, a Dudu nije u Kovačevim planovima
31.05.2014.
u 20:35
- Schifo je igrao u sve tri utakmice koje sam ja vodio pa sam mu i danas dao prednost. Dejan je, pak, važan igrač reprezentacije i tu nema spora, rekao je Kovač
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku je pobijedila Mali 2:1 i tako dobro iskoristila prvu pripremnu utakmicu. Nije to bilo sjajno izdanje, ali nakon teških priprema nije se ni moglo očekivati nešto bolje. Hrvatska je pobijedila, zadržala dobru atmosferu, odradila jači trening, Gradski vrt bio je rasprodan, a HNS je donirao veliku svotu novca za pomoć poplavljenim područjima... Dakle, utakmica je poslužila svrsi.

Osim što smo napokon mogli vidjeti naše igrače u akciji, uspjeli smo razaznati i Kovačeva razmišljanja. Kad je obrana u pitanju, čini se da je Schildenfeld u prednost nad Lovrenom. Jedan od najboljih braniča Premiershipa utakmicu je odgledao s klupe, a i sam izbornik (ne)izravno je priznao da je igrač Panathinaikosa u prednosti.

Ogi za 'prljave poslove'

- Schifo je igrao u sve tri utakmice koje sam ja vodio pa sam mu i danas dao prednost. Dejan je, pak, važan igrač reprezentacije i tu nema spora, rekao je Kovač.

Izbornik je na današnjoj utakmici uvježbavao i alternativu Pranjiću za lijevi bek. Vida je igrao u prvom poluvremenu, bio je solidan, ali nije previše toga napravio prema naprijed. U nastavku je tu poziciju zauzeo Vrsaljko i bio puno živahniji. Njegov prvi izlet prema naprijed, i to dvije minute nakon što je ušao, donio nam je korner nakon kojeg je pao pogodak. Šime je, vidjelo se to i u utakmici mlade reprezentacije protiv Ukrajine, u odličnoj formi i mogao bi igrati i na toj srtani, u slučaju da Pranjiću baš i ne ide.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U veznoj liniji najveća je gužva, Modrić i Rakitić su sigurni, a današnjom odličnom partijom i Perišić je zacementirao mjesto u početnoj postavi. Igrač koji je dosad bio mali dužnik, napokon je klupsku formu pokazao i u reprezentaciji. U svakom slučaju on je najveći dobitak za Kovača s današnje utakmice! Vukojević je također dobio priliku od prve minute i dobro je obavio svoj posao. Ogi nije igrač koji će razigravati momčad, driblati i izvoditi trikove na terenu, ali u defenzivnom dijelu sigurno je naš najbolji igrač. Ukoliko Kovač protiv Brazila odluči igrati zatvorenijom varijantom, Vukojević će sigurno biti zadužen za 'prljave poslove'. Sammir je također dobio priliku od prve minute, ali protiv Brazila sigurno neće biti u početnoj postavi. Ni danas se nije posebno istaknuo, ali u Kovačevim planovima sigurno dobro kotira kao džoker s klupe.

I Rebić ispred Eduarda

U napadu su Mandžukić i Olić gotovo sigurni, ali zanimljivo je da Nikica Jelavić dobro kotira. Na pripremama se vidjelo da Kovač ozbiljno računa na njega, čak su se pojavile i informacije da će upravo on u prvoj utakmici zamijeniti Mandžukića koji odrađuje kartone. Eduardo se, pak, ni kod trećeg izbornika nije nametnuo. Dudu je nekako u posljednjem planu, što se lako vidjelo i po današnjoj utakmici. Mandžo i Olić igrali su od prve minute, Jelavić, pa čak i Rebić, ušli su prije Dudua.

Sve u svemu, Hrvatska je danas bila solidna, iako se vidjelo da umor čini svoje. Zbog toga je izbornik igračima dao dva slobodna dana, a u utorak se kreće u Brazil. Tamo će se usavršavati forma, a 12. lipnja naši će protiv Brazila otvoriti Svjetsko prvenstvo.

>>Zadovoljan sam, iako može bolje! Bili smo spori, a igrači su rekli da su umorni

>>Evo koga će Kovač povesti na Svjetsko prvenstvo! Ima i iznenađenja!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

TA
tarzan
20:55 31.05.2014.

Podržavam Kovača u izboru igrača ali jednu stvar nikako ne mogu skontat kako to da kod zadnja tri izbornika Jelavić ima prednost pred Eduardom a ovaj potonji je sto puta bolji i kompletniji igrač od Jelavića i to se iz aviona vidi. Jelavić čak ni u tom Hullu nije više igro a Eduardo je imo jako kvalitetno proliće.

VI
virkom
21:10 31.05.2014.

Ne vjerujem da je Kovac stvarno toliko slijep da mu je Eduardo ispred Jelavica!? Mozda se samo zeli uvjeriti da Jelavic i nije toliko dobar kao sto to na prvi pogled izgleda. U Glasgowu je igrao i rasturao, ali protiv koga??? Hibernians, Dundee i Midhlotian su ti k'o Osijek, Cibalija i Slaven. Dolaskom u Englesku se vidjelo koliko su njegove kvalitete ogranicene. Nadam se da ga stvarno nece gurati pod svaku cijenu... :-( Eduardo se milion puta dokazao, a kraj onakve konkurencije ofenzivnih veznjaka u Donjecku i Olic bi sjedio na klupi. Ne, ne, ne! Eduardo bi trebao dobiti priliku ovisno o protivniku i taktici. Recimo protiv Mexika bi trebao mozda jedan takav uz Mandzu.

Avatar mohito
mohito
21:15 31.05.2014.

sve pročazi osim jelavica…po kojim kriterijima je taj uopce u uzem izboru, bolje je vodit jos jednog golmana nego tog panja…