POSLJEDICE DERBIJA HNS je Hajduk kaznio sa 200.000 kuna zbog loše organizacije susreta, a Dinamo sa 30.000 kuna zbog navijačkih nereda

Peroš: Nas oderali za spektakl, a oni za tučnjavu samo 30 tisuća kuna

25.02.2009.
u 15:36
Pogledaj originalni članak

Hajduk će jednu utakmicu u prvenstvu igrati bez nazočnosti gledatelja i platit će 200.000 kuna kazne, a Dinamo će ostati kraći za 30.000 kuna. Krešimir Vlajčević bio je brz i odlučan. Disciplinski sudac Prve HNL samo tri dana nakon derbija donio je odluke o kazni. Naime, po zapisniku s utakmici i dopunskih izvješća delegata utakmice razmatrao je slabu organizaciju utakmice zbog koje je utakmica kasnila 19 minuta, pa bakljadu i dim zbog kojeg je bilo prekida utakmice, te rasističko navijanje. Sve se to stavljalo na dušu Hajduku.

Rosso čeka kaznu
- Utakmica bez gledatelja i novčana kazna Hajduku opomena je za sve, ne samo za Hajduk jer takve se stvari ne smiju događati na stadionima. Novčana kazna je zbroj dviju, zbog slabe organizacije utakmice kažnjen isu sa 150.000, a zbog rasističkog navijanja s 50.000 kuna. Kažnjen je i Dinamo zbog ponašanja njegovih navijača - objasnio je Krešimir Vlajčević.

Hajduk se očitovao nakon prijave, jesu li našli olakotne okolnosti?

- Pokušali su odgovornost prebaciti na policiju, ali o nema veze, odgovoran je organizator utakmice - dodao je Vlajčević.

Kaznu Giovanniju Rossi za paljenje baklje na ravnjaku nakon utakmice još nije donio, Rosso se mora očitovati u roku od 24 sata, a u prilog mu ne ide izjava u medijima da će to ponovno učiniti.

- Ne mogu prejudicirati kaznu Rossu dok ne vidim njegovo očitovanje - nije želio o detaljima Vlajčević.

A službeni Hajduk šuti. Predsjednik Mate Peroš čeka da u klub stigne službeni dopis o kazni.

- Imat ćete komentar, sigurno da ćete ga imati. I te kako. Nama utakmica neigranja i 200 tisuća kuna za papiriće, a njima 30 tisuća kuna za ozlijeđivanje policajaca - kroz bradu je promrsio Peroš.

Pet posto zarade
Dalo se isčitati da je Peroš ogorčen, danas će u Poljudu opet biti zanimljivo.

Ovih 200 tisuća kuna je nešto više od pet posto zarade od derbija. Procjenjuje se da je Hajduk inkasirao nešto manje od 4 milijuna kuna.

Ni Hajdukov najveći dioničar Jako Andabak nije želio komentirati kaznu. Tek je rekao.

- Igrati bez publike, to je bezveze - kaže Andabak.

Inače, Hajduk se i prije nego što je saznao kaznu bavio bakljama.

- Torcida je policiji prijavila koreografiju, policija ima imena ljudi koji su išli na krov, a Javna ustanova dala je odobrenje za to. Mi ne moramo automatizmom odogvarati za svaku upaljenu baklju - rekao je Peroš.

Pogledajte na vecernji.hr