ISPAO IZ REPREZENTACIJE

Petković otvoreno o odnosu s Dalićem: Iskreno, pogodilo me što me izbornik ne zove

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zlatko Dalić i Bruno Petković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Bruno Petković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Bruno Petković
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Bruno Petković
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Bruno Petković
02.10.2021.
u 21:22
- Mislim da bi to svakog sportaša trebalo pogoditi, ali ja sam motiviran da se što prije vratim u reprezentaciju. U sportu imamo tu sreću da svaki tjedan imam novi izazov, novo dokazivanje i nema življenja na staroj slavi.
Pogledaj originalni članak

Bruno Petković zabio je dva sjajna jedanaesterca u velikoj pobjedi Dinama nad Genkom, no plavi napadač smatra da može još bolje.

- Nisam bio na nivou na kojem sam navikao sebe gledati, mislim da mogu i da moram puno bolje. Jako sam zadovoljan zbog golova, najveći cilj ove godine mi je popraviti statistiku. Da budem što ubojitiji pred protivničkim vratima, ali želim raditi i na tome da budem još bolji na terenu - rekao je Petković za Novu TV.

No, iz reprezentacije je ispao pa ga izbornik Zlatko Dalić nije zvao u posljednja dva okupljanja. Pad je krenuo na utakmici sa Španjolskom na Euru.

- Iskreno, da je igrao netko drugi umjesto mene, sigurno bi od 10 do 15 posto igra bila bolja, ali to što sam odigrao, nisam odigrao onako kako mogu. Sigurno, to je ostavilo traga na meni. Puno se očekivalo od nas na Euru, od mene se očekivalo više, ali nisam bio na nivou.

Priznao je da ga je pogodilo nepozivanje u reprezentaciju.

- Iskreno, da. Mislim da bi to svakog sportaša trebalo pogoditi, ali ja sam motiviran da se što prije vratim u reprezentaciju. U sportu imamo tu sreću da svaki tjedan imam novi izazov, novo dokazivanje i nema življenja na staroj slavi.

Dalić je javno kritizirao Petkovića zbog fizičke spreme.

- Pričali smo nakon toga. To se dogodilo nakon moje ozljede gdje sam praktički mjesec dana bio bez treninga. Bila je to škakljiva situacija koju smo riješili jednim telefonskim pozivom. Nije bilo nikakvih trzavica ili nesporazuma, sve smo izgladili. Nije bilo zle krvi - rekao je Petković i za kraj pohvalio Marka Livaju za kojeg kaže da je "zasluženo u reprezentaciji".

>> Pogledajte i emisiju s Nikolom Jurčevićem

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

ZL
ZlySrbinn
22:01 02.10.2021.

Tko god negativno utjece na moral reprezentacije mora ic... To je kao i vojska... Podrska dalicu

RO
roland
21:37 02.10.2021.

Temeljem čega da ga zove? Petković ne može dati gol Lokomotivi ni Dragovoljcu. Nadalje, Petković ima loš PR. Malo bolji od Rebića, ali j.be u mozak Dalića, a na EP nije pokazao ništa. Petković ima 10 utakmica u HNL-u. Neka se dokaže! I poslati ćemo mu predpoziv. no mora znati da predpoziv nije poziv.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
22:03 02.10.2021.

Momčino, ni tvoja ni Livajina kvaliteta i talent nisu sporni ali mi koji gledamo nogomet bez klubaških navijačkih strasti vidimo da ni jedan ni drugi nemate snage za 45 minuta tempa kakvog traži reprezentativni nogomet. Ja sam prije eura zagovarao da Rebić igra u špici jer ako ništa drugo iako je sirovina bar ima snage za 90 minuta. Rješenje i za tebe i za Livaju je da počnete više raditi i jače trenirati jer ako u ovim godinama ne možete dovesti u formu da možete punim tempom odigrati bar 60 minuta onda je pitanje treba li vas uopće zvati, unatoč vašem talentu i znanju koje uopće nije sporno. Sportaši ste, to je vaš život, uložite u sebe i to će vam se onda vratiti na najbolji mogući način. Samo rad, puni angažman na treningu a ako treba i dodatni treninzi, režim prehrane, odlazak na spavanje i ustajanje na vrijeme, kao što je napravio i Luka Modrić pa da vidiš i igre i golova i trofeja i reprezentacije i svega.