PARALELA

Petrić i Abraham: Ubojica u ringu i na travnjaku!

11.03.2009.
u 11:40
Pogledaj originalni članak

Hamburški dnevnik Bild povukao je paralelu između hrvatskog nogometaša Mladena Petrića i armenijskog boksača s njemačkom putovnicom Arthura Abrahama.

Petrić je napadač HSV-a i hrvatske nogometne reprezentacije koji je za HSV zabio 18 pogodaka ove sezone (deset u Bundesligi, pet u Kupu Uefe i tri u njemačkom kupu), dok je Abraham prvak u srednjeteškoj kategoriji po IBF verziji, neporažen u 28 borbi koliko ih je imao u karijeri.

Bild ih obojicu opisuje kao “instinktivne borce u potrazi za pogocima i nokautom”.

Petrić iznimno poštuje Abrahama i otkriva zašto:

- Artur prvo promatra svog protivnika i dobro ga procijeni. Tada izabere najbolju taktiku za borbu koja varira od totalne dominacije do obrambenije varijante i uvjerljivo dođe do pobjede. Impresivno.

- Točno mogu osjetiti kada je moj protivnik spreman za nokaut. Treba pronaći pravi trenutak za napad, a ponekad je bolje pričekati - rekao je, pak, Abraham.

- Kao ja kad zabijam gol. Možete puno trenirati i imati potrebnu tehniku, ali i ja se puno oslanjam na instinkt. Sve se događa jako brzo i potrebno je odmah reagirati - nadovezao se Petrić.

- I ja bih se također rado bavio nogometom. Tada ne bih toliko pozornosti trebao pridavati težini. U posljednjih 14 dana prije borbe u Kielu morao sam izgubiti osam kilograma. Ali ja rado mučim samog sebe.

Petrić je tada nakratko preuzeo ulogu novinara i postavio Abrahamu pitanje. Što tebe pokreće?

- Gdje se drugdje može zaraditi tako puno novca u samo tri mjeseca. Ali također me i slava pokreće. Želim biti ultimativni prvak i tada iskoraknuti u višu klasu. Moja krajnja nagrada ipak su prženi krumpirići, spravljeni kod kuće u nedjelju, kada se mogu cijeli dan odmarati i jesti kada hoću - odgovorio je boksač i uzvratio Petriću protupitanjem.

- Reci Petriću, kakav je osjećaj zabiti Bayernu?

- Apsolutno sjajan. Osjetiš navalu adrenalina u krvi i oduševljenje navijača. Osjetim kako mi trnci prolaze vratom. Tada odapnem svoju strijelu i pozdravim svoje voljene kod kuće.

Abraham je tada pohvalio Herthu, vodeću momčad Bundeslige, rekavši “kako je u naletu”, a Petrić je komentirao.

- Ako ti kažeš. Ali ja bih i dalje pripazio na Bayern.

Na kraju je hrvatski napadač Abrahama upitao za ishod meča u subotu kada će braniti svoj naslov prvaka u Kielu.

- Moj protivnik je Amerikanac Lajuan Simon koji je neporažen. Zasad mu nije poznat osjećaj poraza, ali ja ću mu ga približiti. Doći ću mirno do pobjede.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr