POSLJEDNJI ČILEANAC 40-godišnji Bugojanac Tomislav Piplica, još ne pomišlja na završetak karijere

Piplica: Postat ću najstariji igrač u povijesti Bundeslige

19.04.2009.
u 09:27
Pogledaj originalni članak

Najstariji nogometaš Bundeslige, 40-godišnji Bugojanac Tomislav Piplica, još ne pomišlja na završetak karijere. Iako se spominjalo kako ga se u Energieu odriče trener Bojan Prašnikar, Piplica tvrdi da to od šefa nikada nije čuo.

- Kada sam u novinama pročitao da nemaju namjeru sa mnom produžiti ugovor, pitao sam o tome šefove u klubu. Nitko mi to nije potvrdio, jer dok se grčevito borimo za ostanak, još se ne prave planovi za sljedeću sezonu. Moja je želja braniti još jednu sezonu i nadam se da će u klubu to prihvatiti.

Šuker je bio cimer
Ali, ove sezone niste stali između vratnica?

- Nisam zbog toga izgubio motiv, naprotiv. Osjećam da mogu još dosta pomoći momčadi, a osjećam se sjajno. Na zimskim pripremama bio sam drugi najbrži igrač Cottbusa u istrčavanju kratkih dionica.

Piplica u sljedećoj sezoni ima još jedan veliki motiv:

- Želio bih srušiti rekord nekadašnjega vratara Wolfsburga Clausa Reitmaiera, koji je bio najstariji igrač koji je ikada nastupio u Bundesligi. Kada bih se ja povukao, taj rekord preuzeo bi moj vršnjak Jens Lehmann. Nadam se da će moji u klubu imati razumijevanja za tu moju želju.

Bundesligaški fenomen Tomislav Piplica danas je i jedini aktivni Čileanac, član momčadi svjetskih prvaka do 20 godina iz 1987. godine. Dijelio je svlačionicu s megazvijezdama Šukerom, Prosinečkim, Bobanom, Jarnijem, Mijatovićem...

- Šuker mi je bio cimer! Neponovljiva generacija, uvijek se rado vidim s tim dečkima. Da se nije raspala Jugoslavija, i više igrača iz te momčadi prodalo bi se u jače klubove. No, ne žalim se, 11 godina trajem u Bundesligi, a branim u klubu u kojemu je stalno neki pritisak; ili se boriš za ostanak, ili za ulazak u prvu ligu. Treba to izdržati toliko godina...

Obranio penal Schröderu
Piplica je najpopularniji igrač Energiea, a i jedan od najosebujnijih likova bundeligaške scene. Hvali se kako je jedini igrač iz te lige koji je ugostio dva njemačka kancelara.

- Gerhardo Schroeder bio je u Cottbusu i tom zgodom inzistirao je da mi puca jedanaesterac. Ja sam mu ga obranio, što su mi neki poslije zamjerili. A i gospođi Angeli Merkel, koja prati nogomet, bio sam domaćin na našemu stadionu, što mi je bila osobita čast - zaključio je Piplica, u ovom trenutku najstariji igrač Bundeslige.

Pogledajte na vecernji.hr