STRPLJEN SPAŠEN

Pippo Inzaghi: Amaurija ne treba čekati

01.01.2009.
u 13:02
Pogledaj originalni članak

Amauri Carvalho de Oliveira, poznatiji samo kao Amauri (28), i dalje je na raskrižju puta i dilemi u kojoj će nogometnoj reprezentaciji igrati.

Ovaj je 28-godišnji napadač Juventusa rođen u Brazilu (Carapicuiba), ali je cijeli nogometni vijek proveo u Italiji (Napoli, Piacenza, Messina, Chievo, Palermo, Juventus), te trenutačno ima dvije putovnice u džepu.

Mnogo se tinte prolilo u posljednje vrijeme o tome koju će reprezentaciju Amauri prihvatiti i koji će ga izbornik (Dunga ili Lippi) prvi pozvati. Sam Amauri bi radije došao u Brazil, njegova majka bi voljela da izabere Italiju, a mnogi talijanski nogometaši i treneri su izrazili zadovoljstvo mogućim dolaskom Amaurija među "azzurre". No, ne i Pippo Inzaghi:

- On je potpuno neodlučan. Ne mislim da je to dobar put i dobra odluka - rekao je igrač Milana i donedavni standardni član talijanske reprezentacije. Dodao je:

- Talijanski dres nema cijene. On mora imati hrabrosti odlučiti se, jer ako je toliko kolebljiv onda ne zaslužuje biti u momčadi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr