FORMULA 1

Pirelli: Mi ćemo ojačati gume, vi pazite na tlak

Foto: 'Martin Rickett/Press Association/PIXSELL'
Pirelli: Mi ćemo ojačati gume, vi pazite na tlak
05.07.2013.
u 21:45
Za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja Pirelli će se vratiti sastavu guma kakav je koristio 2012. godine.
Pogledaj originalni članak

Nakon burnog vikenda u Silverstoneu i velikih problema s gumama, Pirelli je pretrpio brojne kritike vozača. Govorilo se čak i o bojkotu iduće utrke u Nürburgringu. Šef Pirellija Paul Hembery odmah je nakon utrke u Silverstoneu pokrenuo istragu kako bi se riješili problemi s gumama.

Tako će Pirelli za VN Njemačke ovog vikenda osigurati nove sigurnije gume. Tako će stražnje gume u Nürburgringu biti ojačane pojasom od kevlara umjesto dosadašnjeg čeličnog pojasa, sve radi povećane otpornosti guma. Kevlar je znatno fleksibilnije i ojačano vlakno koje bi trebalo smanjiti mogućnost pucanja guma, a bit će iskorišteno samo za stražnje gume, dok će prednje ostati istoga sastava kao i dosad.

Nakon toga, za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja Pirelli će se vratiti sastavu guma kakav je koristio 2012. godine. Pirelli je poslao i posebne upute svim momčadima u kojem se navodi koliki smije biti tlak u gumama te da prednje i stražnje gume moraju biti korištene na strani za koju su i namijenjene.

Uoči subotnjeg službenog treninga (14 sati na Sportskoj TV) najbrži je bio Mercedesov dvojac – Lewis Hamilton i Nico Rosberg. Na drugom treningu najbolje je vrijeme imao Sebastian Vettel ispred Nica Rosberga i momčadskog kolege Marka Webbera.

>> Vozači F1 složni: Učinite nešto prije nego što netko strada

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.